Rămâi conectat

Actualitate

Minus 7,4 grade la Miercurea Ciuc, noaptea trecută, cea mai scăzută temperatură în țară din acest sezon

Ziarul Unirea

Publicat

în

În noaptea de marți spre miercuri, în județul Harghita, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acest sezon din ţară, minus 7,4 grade Celsius. Chiar și la stațiile de pe vârfurile Omu și Ceahlău au fost temperaturi mai crescute. Ceața a făcut ca frigul să fie resimțit și mai puternic.

La stația meteo din Miercurea Ciuc s-au înregistrat două nopţi la rând temperaturi negative. În depresiunea Ciucului, din cauza ceții dense, răsăritul soarelui a creat un peisaj fantastic.

„Este o zonă foarte frumoasă, nu degeaba i se spune Grădina Zânelor. Locuitorii de aici s-au obișnuit cu aceste temperaturi și frigul are frumusețea lui, dar merită să vii aici și să te minunezi că mai sunt locuri frumoase pe lume.”

Mercurul a indicat pe timpul nopții timp de mai multe ore minus 6 grade Celsius iar în jurul orei 4.30 temperatura a scăzut până la minus 7,4 grade Celsius. A fost chiar mai frig decât la staţiile meteo de pe vârfurile Omu şi Ceahlău unde s-au înregistrat minus 2 grade, respectiv plus două grade Celsius.

Localnicii sunt obişnuiţi cu temperaturile sub pragul îngheţului în această perioadă aşa că s-au îmbrăcat gros şi au fost nevoiţi să îşi caute racletele ca să curețe gheaţa de pe parbrize. În case, au pornit deja centralele termice de peste de două săptămâni.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii militare 2024: Pragul de neimpozitare ar putea crește la 3.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii militare 2024: Pragul de neimpozitare ar putea crește la 3.000 de lei Guvernul ar urma să aprobe, neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000, în ședința următoare, potrivit unor surse guvernamentale. Citește și: VIDEO | DEZASTRU după recalcularea pensiilor: Scădere de 5.865 de lei a pensiei pentru o persoană din Alba care a lucrat aproape 40 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea