Minivacanța de Mica Unire 2023: Când vor recupera bugetarii ziua liberă în plus, pentru puntea din luna ianuarie
Minivacanța de Mica Unire 2023: Când vor recupera bugetarii ziua liberă în plus, pentru puntea din luna ianuarie
Cei care lucrează la stat vor avea în plus zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august libere, în acest an, cu scopul de a crea punți între zilele libere deja și weekend-uri.
Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
În acest an, românii vor avea 15 zile libere legale, din care 12 pică în timpul săptămânii. La sfârşitul acestei săptămâni românii care lucrează la stat vor avea parte de o minivacanţă de 4 zile. 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor este zi de sărbătoare legală pentru angajații din România.
Săptămâna viitoare, de Ziua Unirii Principatelor, salariații de la privat vor avea o zi liberă, iar bugetarii primesc o minivacanță. Codul muncii stabilește că, în ziua de 24 ianuarie, când se sărbătorește unirea principatelor române, salariații din țara noastră beneficiază de o zi liberă. Între timp guvernantii au stabilit ca si ziua de 23 ianuarie să fie liberă astfel încât să se facă o punte între weekend și Ziua Unirii Principatelor.
În acest an, cei care lucrează la stat vor avea în plus, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august libere, cu scopul de a crea punţi între zilele deja libere şi weekenduri.
Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918
Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.
Veşti bune pentru toţi angajaţii, mai multe minivacanţe şi sărbători care nu pică în weekend. În acest an, cei care lucrează la stat vor avea în plus, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august libere, cu scopul de a crea punţi între zilele deja libere şi weekenduri.
Zilele libere care urmează în anul 2023 sunt:
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
14 aprilie — Vinerea Mare,
16 şi 17 aprilie — Paşte ortodox
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
4 iunie şi 5 iunie — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Naţională a României
25 decembrie şi 26 decembrie — Crăciunul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii