Ministrul Lucian Romașcanu, la Alba Iulia, despre impozitarea mai bună a companiilor: „Când ai făcut miliarde în pandemie, e rândul tău să întorci în societate ceva”
Ministrul Lucian Romașcanu, la Alba Iulia, despre impozitarea mai bună a companiilor: „Când ai făcut miliarde în pandemie, e rândul tău să întorci în societate ceva”
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, prezent la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba Iulia, ca parte a vizitei sale în județul Alba, a vorbit de asemenea și despre introducerea impozitării progresive în țara noastră, în viitorul apropiat.
”Cota unică oricum nu ma ieste decât în teorie, iar în practică poate rămâne în ceea ce înseamnă business, dar pe partea de venituri ale populației, când câștigi dublu față de președintele României, trebuie să și cotizezi în consecință. Când ai făcut miliarde în pandemie pe zona de sănătate, e rândul tău să întorci în societate ceva.
EconomiA României trebuie susținută și prin solidaritatea celor care le merge foarte bine”, a precizat ministrul Lucian Romașcanu, la conferința de presă organizată de PSD Alba Iulia.
Impozitarea progresivă ar ajuta statul să echilibreze bugetul, adică va duce la creșterea veniturilor, spun reprezentanții Fondului Monetar Internațional.
FMI subliniază, însă, că introducerea impozitării progresive este aproape imposibil de făcut de anul viitor. De altfel, experţii Fondului recomandă Guvernului ca întâi să înlăture din numeroasele scutiri de taxe și facilități de care beneficiază sectoare întregi ale economiei. Lărgirea bazei de impozitare ar putea aduce în plus la buget venituri echivalente cu 1,25% din Produsul Intern Brut. Bani în plus ar putea veni și dintr-o mai bună colectare a Taxei pe Valoare Adăugată și prin schimbarea sistemului de taxare a proprietății, astfel încât impozitul să fie mai legat de valoarea de piață a unei case sau a unui teren.
CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO| Ministrul Culturii, în vizită în județul Alba
Astfel, potrivit calculelor FMI, o reformă fiscală va aduce mai mulți bani la buget prin:
– eliminarea scutirilor și a facilităților fiscale: +1,25% din PIB
– o mai bună colectare a TVA: +1,5% din PIB
– reformarea taxei pe proprietate: +0,25% din PIB
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979
FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată