Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Vom avea în 2019 rescrisă programa şcolară. Există manuale în care ”urmează să intrăm în UE”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, critică actuala programă şcolară, afrimând că ”supraîncarcă elevul” şi nici nu îl ”învaţă suficient de clar”. Totodată, Pop afirmă că sunt manuale în care copiii sunt învăţaţi că România urmează să intre în Uniunea Europeană, ”dar noi suntem intraţi de vreo 10 ani”.

Prezent joi, în judeţul Prahova, la Vălenii de Munte, unde a participat la deschiderea unei grădiniţe noi, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a criticat actuala programă şcolară despre care a spus că ”supraîncarcă elevul” şi nici nu îl ”învaţă suficient de clar”. În acest context, Liviu Pop a anunţat că, până în anul 2019, elevii români vor învăţa după o nouă programă şcolară, ministrul arătând că sunt manuale în care se vorveşte încă despre viitoarea intrare a ţării noastre în Uniunea Europeană.

”Vom avea în 2019 rescrisă toată programa şcolară pentru că astăzi avem manuale în care, urmează la Geografie să intrăm în UE, pentru că aşa scrie într-un manual gimnazial, dar noi suntem intraţi de vreo 10 ani.(…) Programa şcolară să fie adaptată, corpul profesoral să fie binem format şi asta facem” a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă profesorii nu sunt bine formaţi, ministrul Educaţiei a spus că sunt profesorii adaptaţi, dar nu noii programe şcolare.

”Nu e adaptat la noile programe (corpul profesoral – n.r.), este adaptat, dar la alte programe. Profesorii pentru clasa a cincea au programe noi, au manuale noi, am făcut formare rapidă la nivelul Inspectoratelor Şcolare pentru că nu s-a gândit cineva, la nivel de minister, să pună o formare la nivel naţional, s-a făcut zonal, s-a lăsat presiunea pe inspectoratele şcolare. Noi am semnat acum o lună programul prin care formăm în următori patru ani 55.000 de profesori şi pentru învăţământul primar şi pentru cel gimnazial pentru că venim şi facem testări la a doua, la a patra, spunem că nu stăm bine în testările internaţionale, testele PISA le dăm la clasa a noua, dar ştiţi că problema de clasa a noua e de acum douăzeci şi ceva de ani? Şi atunci rezolvăm programele şcolare, anul viitor am finalizat programele şcolare, în paralel formăm cadrele didactice care să predea pe noile programe şcolare” a mai spus Liviu Pop.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume

Unirea Ziarul

Publicat

în

Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume Euro NCAP a dezvăluit, în urma unor teste amănunţite, care este cea mai sigură maşină a anului 2024. Rezultatul este o surpriză uriaşă pentru şoferii din întreaga lume, mai ales că Volvo nu este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea