Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Structura anului școlar viitor ar putea fi modificată
Ministrul Educaţiei. Pavel Năstase a precizat că structura anului şcolar viitor ar putea fi modificată, dar nu a dat însă detalii legate de eventualele schimbări. A spus doar că vor trebui respectate vacanţele şi sărbătorile legale.
„Trebuie să respectăm vacanţele şi sărbătorile legale care sunt prevăzute la nivel naţional prin lege. Un nou calendar pentru anul şcolar va fi realizat în viitor pe baza unor discuţii care vor fi la nivelul direcţiilor din Ministerul Educaţiei Naţionale şi pe baza analizelor care se vor face după experienţa anilor precedenţi. Nu putem să spunem că va fi la fel ca anul acesta sau la fel ca cel de acum doi ani de zile”, a spus ministrul.
Potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației, cursurile noului an școlar 2017 – 2018 ar trebui să înceapă luni, 11 septembrie, însumând 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018).
Vacanțele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:
vacanța de iarnă (23 decembrie 2017 — 14 ianuarie 2018)
vacanță intersemestrială (3 — 11 februarie 2018)
vacanța de primăvară (31 martie — 10 aprilie 2018)
vacanța de vară (16 iunie — 9 septembrie 2018)
Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 28 octombrie — 5 noiembrie 2017. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.
„Programul național ‘Școala altfel’ are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 — 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. Desfășurarea programului ‘Școala altfel’ nu coincide cu perioada alocată susținerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se organizează, în general, în perioada vacanței de primăvară, potrivit unui calendar specific”, se precizează în ordin.
Potrivit MEN, nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil în învățământ.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Proiect | Limitarea sporului pentru fonduri europene. Acordarea se va face după orele muncite și nu automat ca până acum
Proiect | Limitarea sporului pentru fonduri europene. Acordarea se va face după orele muncite și nu automat ca până acum Guvernul pregăteşte limitarea sporurilor acordate angajaților din instituțiile publice care lucrează la proiecte finanțate din fonduri europene. În prezent, acest spor poate ajunge până la 50% din salariul de bază și este acordat tuturor celor […]
Facturi la gaz 2025: ANRE anunță oficial creșterea prețurilor de la 1 iulie. Cu cât vom plăti mai mult
Facturi la gaz 2025: ANRE anunță oficial creșterea prețurilor de la 1 iulie. Cu cât vom plăti mai mult Tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, aplicabile începând cu 1 iulie 2025, cresc în medie cu 0,005 lei/kWh faţă de cele practicate pentru perioada iulie 2024 – iulie 2025. Pentru consumatorii casnici, impactul în facturi […]
Înmatriculări auto 2025: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 21,8% în primele şase luni ale anului
Înmatriculări auto 2025: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 21,8% în primele şase luni ale anului Înmatriculările de autoturisme noi au atins 64.339 unităţi, în primele şase luni din acest an, în scădere cu 21,8% faţă de perioada similară a anului 2024, indică datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). În luna iunie […]