Ministerul Sănătăţii are nevoie de 4 miliarde de euro pentru infrastructura sistemului sanitar, dar banii nu sunt
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că un calcul făcut de Ministerul Sănătăţii arată că e nevoie de investiţii de patru miliarde de euro în infrastructura sistemului sanitar pentru ca aceasta să ajungă la „un nivel de standard minimal, nu de lux”, adăugând că nu ştie de unde ar putea fi alocaţi aceşti bani.
Ministrul Sănătăţii, care a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă la Ploieşti, a catalogat sistemul sanitar din România ca fiind „nemulţumitor” atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, dar şi pentru ministerul de resort.
În acest context, Nicolăescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că cea mai mare problemă a sistemului sanitar românesc este finanţarea, urmată de problema infrastructurii.
„Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu ştiu să vă spun astăzi. Deci e o problemă foarte complicată, a spus Eugen Nicolaescu.
Acesta a adăugat că pe locul al treilea într-un top al problemelor din sistemul de sănătate românesc se plasează mentalitatea personalului, despre care ministrul spune că „săraca, este alterată de 70 de ani de compromisuri, de complicităţi, de asuprire din partea societăţii”.
Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolăescu a mai afirmat: „E atât de şubred încât îl ţinem cu mâinile să nu cadă, să nu se surpe”.
Sursa: Mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Microplasticile din aer, cauza înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Ce au descoperit oamenii de știință
Microplasticile din aer, cauza înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Ce au descoperit oamenii de știință Oamenii de știință ar fi descoperit o potențială cauză a înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Potrivit acestora, după o analiză a 3.000 de studii, microplasticile din aer ar putea duce la apariția cancerului de colon și […]