Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educației și sindicaliștii din învățământ vor ca lucrările de la Bacalaureat 2015 să fie corectate în alte județe

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Ministerul Educației vor ca lucrările examenului de Bacalaureat 2015 să fie corectate în alte județe.

Bacalaureat03Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că susţine propunerea conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de schimbare a modalităţii de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat.

Conform unei declaraţii făcute de Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajuorul angajaţilor Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită şi la examenul de titularizare a profesorilor. Noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate, arată Digi24.

FSLI consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

”O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

La examenul de Bacalaureat 2015 în județul Alba s-au înscris 3.029 de candidați dintre care 372 sunt din promoțiile anterioare, potrivit inspectorului școlar Delia Gheorghiță, secretar al comisiei județene de bacalaureat.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7-9 iulie.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea