Ministerul Agriculturii intenționează să dea ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal de peste 500 milioane de lei
Ministerul Agriculturi intenționează să dea ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal în valoare de 527,2 milioane lei (114,6 milioane euro), pentru culturile amplasate pe teren arabil, precum şi pentru culturile de in pentru fibră, cânepă pentru fibră, tutun, hamei şi sfeclă de zahăr, care se acordă pentru anul de cerere 2017.
Suma este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul ministerului, potrivit News.ro.
Culturile amplasate pe teren arabil sunt: cereale pentru boabe (grâu, secară, orz, orzoaică, porumb boabe, sorg, orez şi alte cereale), leguminoase pentru boabe (mazăre, fasole şi alte leguminoase pentru boabe), rădăcinoase: cartofi, sfeclă de zahăr, rădăcinoase furajere şi alte rădăcinoase, plante industriale, din care in pentru fibră, cânepă pentru fibră, floarea-soarelui, rapiţă, soia boabe, in pentru ulei, tutun, plante medicinale şi aromatice.
Alte culturi care intră în această categorie sunt: legume (tomate, ceapă, usturoi, varză albă, ardei, pepeni verzi şi galbeni şi alte legume), furaje verzi în teren arabil (furaje verzi anuale, lucernă, trifoi), căpşunerii, loturi semincere, alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere şi solarii.
Cuantumul la hectar al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]