Rămâi conectat

Actualitate

Minister: În perioada 2007-2015, fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă și au sprijinit 5.000 de întreprinderi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, fondurile europene au creat 41.000 locuri de muncă și au sprijinit 5.000 de întreprinderi, în perioada 2007-2015, fiind o sursă importantă de investiții.

fonduri europeneServiciile de specialitate ale Comisiei Europene și autoritățile române cu atribuții în gestionarea fondurilor aferente Politicii de Coeziune a UE se întâlnesc, marți, pentru a analiza evoluțiile pe parcursul anului 2015 în implementarea programelor operaționale.

”Politica de coeziune a UE este foarte importantă nu doar prin numărul mare de proiecte pe care le finanțează, dar mai ales prin impactul semnificativ pe care l-a avut și îl are asupra sistemului administrativ, sistemului legislativ și creșterii gradului de profesionalizare a capitalului uman, prin impactul consistent asupra dezvoltării economice și sociale. Astfel, analizând îmbunătățirile obținute, constatăm că, în cei nouă ani de implementare a acestei politici în România (2007-2015), fondurile europene au fost o sursă importantă de investiții, au stat la baza a 41.000 de locuri de muncă create, 5.000 de întreprinderi sprijinite să se dezvolte, 400 de unități medicale și unități de învățământ modernizate”, a afirmat Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit MFE, subiectele analizate în cadrul întâlnirii se referă la implementarea globală a programelor operaționale 2007-2013: progresul acestora și rezultate obținute în 2015, previziuni pentru 2016 și pregătirea închiderii programelor.

De asemenea, sunt abordate teme legate implementarea programelor 2014-2020, respectiv sistemul managerial și de control, măsuri în anii 2015 și 2016 pentru implementarea efectivă și eficientă a fondurilor, procesul de desemnare, sistemul informatic, stadiul îndeplinirii condiționalităților ex-ante, stadiul procesului de simplificare.

La întâlnire participă reprezentanți ai Direcției Generale Ocupare și Direcției Generale de Politică Regională și Dezvoltare Urbană din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene (autorități de management, organisme intermediare), Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (autorități de management), Ministerului Finanțelor Publice (Autoritatea de Certificare și Plată, Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, Direcția Generală Relații Financiare Internaționale), Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Miercuri, 3 februarie, reprezentanții autorităților române împreună cu reprezentanții CE vor participa la Comitetul de Coordonare a Acordului de Parteneriat. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea