Rămâi conectat

Sport

Miercuri, CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni, bătălia decisivă! Deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Etapă intermediară cu miză pentru conjudețene în Seria 9, miercuri de la ora 18.00 (astăzi joacă CS Ocna Mureș cu Avântul Reghin). O confruntare extrem de importantă în calculele play-off-ului este pe “Cetate” între CSM Unirea Alba Iulia și Unirea Ungheni, în fapt ultima șansă a gazdelor de a intra în calculele pentru locul secund, care asigură prezența la primul baraj de promovare în eșalonul superior.

Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia evoluează în deplasare, prima, lângă furnale, studenții, pe Someș, cu Viitorul Cluj.

*CSM Unirea Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – Unirea Ungheni (locul secund, cu 4 puncte mai mult).

“Alb-negrii” au dat lovitura sub Drăgana, cu primul succes din play-off, meci care a pus punct unei serii nefaste de 5 întâlniri cu un singur punct. Toate calculele de a mai spera la ocuparea locului secund (mai sunt 4 etape) se leagă de victoria obligatorie în “duelul unirilor”. Amfitrionii au tot lotul valid, exceptându-l pe Banienschi – care și-a reziliat contractul săptămâna trecută.

Știm miza punctelor puse-n joc. Trebuie să câștigăm acest meci pentru a urca în ierarhie și a mai spera”, a precizat Marcel Rusu.

Trei victorii are trupa din Mureș împotriva grupării albaiuliene: 3-0 (acasă, în 14 aprilie, ultimul duel), respectiv 4-2 pe “Cetate”, în toamnă și 4-3 pe teren propriu, în sezonul regular.

*Corvinul Hunedoara (locul întâi, 67 de puncte) – Metalurgistul Cugir (poziția a 3-a, 35 de puncte).

Liderul revine pe Stadionul “Michael Klein” după 3 deplasări consecutive și este favoritul incontestabil al disputei de lângă furnale.

“Nu știm ce strategie vom aborda, ce formulă vom alinia. Știm că în acest joc șansele noastre sunt reduse și ne gândâm la confruntarea de sâmbătă, de la Ungheni, de cu totul altă factură”, a precizat Lucian Itu, antrenor care nu se poate baza pe Haj (suspendat), Vitinha și Tîrla (accidentați; nici Șaucă nu este refăcut complet).

Cugirenii au 5 înfrângeri la rând (ultima, 1-4 acasă, în Vinerea Mare) împotriva Corvinului și 10 partide în care nu au câștigat contra “corbilor albaștri”. Trupa lui Maxim a bifat 12 victorii împotriva reprezentantelor Albei în acest sezon și tot atâtea succese consecutive.

*Viitorul Cluj (locul 8, 26 de puncte) – CSU Alba Iulia (locul 5, 31 de puncte).

În prima rundă din returul play-out-ului, studenții, cu un moral excelent după 4-1 în derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș, au deplasare pe Someș și vizează să continue seria pozitivă (3 meciuri imbatabile, 7 puncte), cu toate că au în față un oponent ce nu a pierdut de 4 întâlniri (10 puncte).

Scopul nostru este să ne menținem ritmul, să scoatem puncte și să continuăm să adunăm rezultate pozitive”, a menționat Mihai Manea.

Acesta are întreg efectivul la dispoziție, inclusiv Al. Albu (revenit după accidentare) și Amihăesei (și-a ispășit suspendarea). În duelurile directe, două meciuri câștigate de universitari, ambele pe teren propriu (2-1 în runda inaugurală și 2-0 în play-out), plus un egal (1-1, în toamnă, la Cluj).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea