Rămâi conectat

Actualitate

Medicii de familie vor să dea în judecată Casa de Sănătate. CNAS susține că respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Medicii acuză că instituţia nu respectă legea când este vorba de termene, dar devine riguroasă atunci când e vorba de medicii de familie şi de pacienţi. Astfel, Societatea Naţională de Medicină a Familiei vrea sa dea în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 4,5 milioane de români se află pe listele doctorilor care nu au semnat actele adiţionale cu Casele de Sănătate. În replică, CNAS susţine că respectă legea.

Pentru a treia zi consecutiv, 2.500 de medici de familie le-au spus pacienţilor că nu le pot da reţete compensate şi nici trimiteri către specialişti. Unii bolnavi au refuzat reţetele simple.

Acesta este motivul pentru care medicii de familie s-au hotărât să dea în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În Capitală, mai sunt doar 26 de medici de familie fără contract. Toţi au încercat acum să îl semneze, dar nu li s-a permis.

În Hunedoara s-au găsit soluţii. Medicii vor semna contractele săptămâna viitoare.

Medicii de familie speră totuşi ca în următoarele săptămâni sistemul să fie debirocratizat. Aşa au promis premierul şi ministrul Sănătăţii.

Pe lângă debirocratizare, doctorii vor şi mai multe fonduri.

În 2017, statul a alocat pentru medicină primară 5,8% din FNUASS. Doctorii şi-ar fi dorit ca acest procent să crească până la 10%. Imposibil, le-a transmis ministrul Sănătăţii, pentru că ar fi însemnat să ia din banii alocaţi spitalelor. Totuşi, statul a găsit aproximativ 300 de milioane de lei pentru medicina de familie. Dar banii nu i-au mulţumit pe doctori.

Mai multe asociaţîi de pacienţi au anunţat că îi susţin pe medicii de familie.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea