Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medicii care vor mai trimite pacienți către spitalele private, sancționați disciplinar: Ar putea primi interdicția de a mai practica meseria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Personalului din sistemul de sănătate publică îi va fi interzis să trimită pacienții să folosească servicii medicale private, se arată într-o propunere legislativă depusă recent la Senat. Medicii și personalul care încalcă această regulă vor fi sancționați disciplinar.

O propunere legislativă care vizează modificarea reglementărilor referitoare la drepturile pacienților (Legea 46/2003) a fost depus recent la Senat pentru dezbatere.

Citește și: REZIDENȚIAT 2023: Aproape 200 de locuri şi posturi, rămase neocupate în urma concursului! Criză de chirurgi și medici de familie

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Documentul propune instituirea interdicției, pentru personalul medical care lucrează la stat, de a ”convinge”, indiferent sub ce formă, pacienții care au apelat la serviciul public de sănătate să se îndrepte spre servicii asemănătoare din sistemul privat.

Măsura vizează întreg personalul sanitar

Acestor categorii de angajați ai sistemului de sănătate public li se va interzice să își condiționeze pacienții ori să exercite presiuni asupra lor, în scopul determinării acestora să apeleze la servicii medicale din rețeaua privată.

Conform noii norme, nerespectarea acestor obligații va constitui abatere disciplinară.

Potrivit Statutului Colegiului Medicilor din România, abaterea disciplinară angajează răspunderea disciplinară a făptuitorului, care riscă sancțiuni care pot fi mustrare, amendă, interdicţia de a exercita profesia, mergând până la retragerea calităţii de membru al Colegiului.

Conform expunerii de motive care însoțește propunerea, autorii acestei inițiative și-au inspirat demersul din prevederi legislative asemănătoare existente atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii, arată sursa citată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea