Masă caldă pentru elevii din școlile și grădinițele comunei Sântimbru. Ce conțin meniurile copiilor
Masă caldă pentru elevii din școlile și grădinițele comunei Sântimbru. Ce conțin meniurile copiilor
Elevii din școlile și grădinițele din comuna Sântimbru care frecventează cursurile unităților de învățământ selectate, vor beneficia de masă caldă în regim de catering.
Administrația comunei Sântimbru a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la procedura de achiziție publică a serviciilor de catering în cadrul Programului Național „MASA SĂNĂTOASĂ” pentru preșcolarii și elevii școlii Gimnaziale „Ioan de Hunedoara” Sântimbru, județul Alba.
Citește și: Masă caldă zilnică pentru 468 de elevi ai unui liceu din Alba Iulia. Contractul de servicii a fost semnat
Prin Hotărârea Guvernului nr. 23/2025 privind instituirea Programului națională „Masă sănătoasă” în anul 2025, au fost creat cadrul necesar pentru aplicarea Programului națională „Masă sănătoasă” pentru sprijinirea accesului la educație al tuturor copiilor prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socioemoțional, întărirea stării de bine și dezvoltarea igienei muncii intelectuale a preșcolarilor și elevilor și prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea.
Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” se află printre beneficiarii programului, urmând ca, după încheierea contractului de achiziție publică, preșcolarii și elevii care frecventează cursurile, să beneficieze de o masă caldă în regim catering, servit în cadrul instituției de învățământ, meniu pregătit și livrat de un furnizor autorizat, cu respectarea normelor legale aplicabile.
Unitatea de învățământ Nr. beneficiari Nr. meniuri masă caldă
Școala Primară Sântimbru Fabrică 41 41
Școala Primară Coșlariu 30 30
Școala Primara Galtiu 46 46
Gradinița cu Program Normal Sântimbru 11 11
Gradinița cu Program Normal Sântimbru Fabrică 13 13
Gradinița cu Program Normal Totoi 12 12
TOTAL: 153 153
Valoarea estimată a meniuirilor și valoarea estimată a contractului
Valoarea maximă estimată a unui meniu nu va depăși 13,76 lei, fără TVA, respectiv 15 lei TVA inclus. Valoarea estimată cuprinde prețul produselor, a cheltuielilor de transport, ambalare, marcare, de distribuție și de depozitare a acestora, după caz.
Valoare totală estimată a contractului, cuprinzând și valoarea opțiunii de prelungire a contractului 416.845,44 lei, fără TVA, din care:
-suma de 290.528,64 lei, fără TVA este aferentă perioadei 03.03.2025 – 31.12.2025
(reprezentând un număr maxim de 21.114 meniuri);
-suma de 126.316,80 lei, fără TVA este aferentă perioadei 01.01.2026 – 30.04.2026
(reprezentând un număr maxim de 9.180 meniuri):
Pentru estimarea valorii contractului, s-a avut în vedere că în perioada cuprinsă dintre
03.03.2025 (data preconizată pentru încheierea contractului) — 31.12.2025 sunt un număr de 138 de zile când se desfășoară activitate didactică. Estimarea s-a realizat în condițiile în care nu este stabilită prin act normativ structura anului școlar 2025 — 2026.
Procedura de livrare a meniurilor
Zilnic, se livrează numărul de meniuri comandate în funcție de prezența preșcolarilor și elevilor.
Comanda se transmite în intervalul 08:00 – 08:30, de către persoana desemnată de unitatea de învățământ, către persoana de contact desemnată de Prestator.
Meniurile se livrează în intervalul orar 10:00 — 10:30, la fiecare unitate de învățământ, la adresele menționate în tabelul de mai sus.
Descrierea meniunilor
Fel principal, de bază, constând într-un fel de mâncare gătită și potrivită nevoilor nutriționale ale preșcolarilor și elevilor, de cel puțin 300 g, la care se adaugă un fruct (măr, păr, banană, portocală, etc.).
Aceste gramaje reprezintă gramajele preparatelor finite.
Variantele de meniu orientatative, care inclus sugestițiile Institutului Național de Sănătate Publică sunt următoarele:
-legume cu piept de pui/carne slabă de porc la grătar;
-mâncare de mazăre cu piept de pui/carne slabă de porc/vită;
-pilaf cu legume și ficăței de pui;
-piure de morcov cu grătar de pui/carne slabă de porc;
-piure de cartofi, salată cu piept de curcan;
-mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor;
-ghiveci de legume cu pui/carne slabă de porc;
-orez cu legume și pui/carne slabă de porc/vită la tavă;
-sufleu de broccoli cu brânză;
-cartofi gratinați, salată cu piept de pui la grătar;
-tocană de legume cu orez brun;
-piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume la cuptor;
-omletă cu legume – ardei, ciuperci, ceapă verde și brânză telemea;
-sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor;
-dovlecel umplut cu brânză la cuptor;
-cartofi franțuzești, la cuptor, cu brânză și ou.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
Iluminatul public din Zlatna va fi modernizat: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată în SEAP
Iluminatul public din Zlatna va fi modernizat: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată în SEAP Administrația orașului Zlatna a lansat marți, 18 februarie 2025, o licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede execuția lucrărilor pentru obiectul de investiții ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Zlatna, județul Alba”. […]