Rămâi conectat

Cultură Educație

MARȚI: ”SF, Fantasy & Horror Club Alba” – un nou proiect la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marţi, 12 martie 2019, începând cu ora 17.00, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene ”Lucian Blaga” Alba va avea loc prima întâlnire a „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 10 ani, îndrăgostiţi de acest gen şi se va desfăşura sub forma unor ateliere conduse de un coordonator în persoana scriitorului Lucian Dragoş Bogdan.

Propunerea de a aduna la un loc iubitori ai genului, fie că vorbim de creatori, de cititori sau de „pasionaţi de film sau jocuri de gen, ori persoane care vor să-şi imagineze cum va arăta viitorul”, îi aparţine managerului bibliotecii, domnul Silvan Stâncel.

Întâlnirile de club se vor desfăşura având la bază o temă stabilită de comun acord de către membrii acestuia, iar pentru această primă întâlnire tema propusă este „Cum va arăta viitorul?”. „SF, Fantasy & Horror Club Alba” le va da prilejul celor prezenţi să discute pe tema dată, să creeze pagini de literatură sau benzi desenate, să discute despre cărţile, filmele şi jocurile de gen care le-au stârnit interesul şi multe altele, în această atmosferă prietenoasă, în compania cărţilor de gen, iubitorii de SF, Fantasy şi Horror îşi pot prezenta propriile creaţii şi pot primi un feedback chiar de la colegii lor. Clubul se va încheia cu stabilirea temei pentru luna aprilie.

Proiectul face parte din programul 1. USERS/1.2 Ateliere educative şi are ca scop iniţierea unui club de sprijinire şi promovare a genului Sf, Fantasy şi Horror. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi este deschis tuturor tinerilor din comunitate care vor să-şi petreacă timpul alături de alţi pasionaţi de Sf, Fantasy şi Horror.

Lucian Dragoş Bogdan, coordonator invitat al „SF, Fantasy & Horror Club Alba” al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba lulia. Încă de mic a fost pasionat de desen şi la şase ani a realizat prima bandă desenată. În 1987 a scris povestirea Triunghiul Bermudelor, pe care a trimis-o la concursul de proză SF organizat de „Almanahul copiilor”.

La finalul anului 1988 şi-a creat o revistă proprie, „Galacticus”, care conţinea povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice. Revista a ajuns până la numărul 24. La finalul verii anului 1990 a scris o povestire, Experimentul, care în 1991, împreună cu Triunghiului Bermudelor şl încă alte două povestiri aveau să intre în topurile concursului Best din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar” a postului de radio România Tineret. în 1991 a publicat Triunghiul Bermudelor în nr. 17 al ziarului local „Alba Forum”. Între 1992 şi 2000 a publicat sporadic povestiri în revistele „Luceafărul”, „Anticipaţia” şi „Discobolul”, apoi, din anul 2002, a trecut în mediul virtual.

O serie de povestiri i-au apărut în limba română pe site-urile Sfera Online, Imagikon, Avangarda, Lumi Virtuale, sau în traducere pe Phantazm (Danemarca), Cosmic Cafe şi Muse Apprentice Guild (SUA). în 2004 a publicat un prim volum de povestiri SFFH, urmat la scurt timp de un al doilea şi de un roman. Din anul 2013 scrie cu regularitate în reviste online şi tipărite, antologii, almanahuri şi volume colective. Anual publică câteva cărţi – singur, sau în colaborare cu diverşi autori (în special cu Teodora Matei) – lărgindu-şi repertoriul de la SF către genurile poliţist şi de dragoste. Iubitorii genului sunt aşteptaţi cu drag să participe la acest nou proiect al bibliotecii judeţene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Skepsis, seară dedicată oficial orașului Alba Iulia și României la Festivalului Internațional de Teatru VILAMFEST, organizat la Viljandi, Estonia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Skepsis, seară dedicată oficial orașului Alba Iulia și României la Festivalului Internațional de Teatru VILAMFEST, organizat la Viljandi, Estonia Evenimentul a fost organizat în perioada 08.08.2024 – 12.08.2024 de către Seasaare Teater (Viljandi, Estonia), cu susținerea Primăriei orașului Viljandi, reunind grupuri și companii artistice din Lituania, Letonia, Estonia, Croația, Italia, Germania și România. În spiritul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea