Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Marți, 13: Ghinionul se adună? Superstiții și ce nu trebuie să faci în această zi

Bera Larisa

Publicat

în

Marți, 13: Ghinionul se adună? Superstiții și ce nu trebuie să faci în această zi

Marțea, 13 este considerată de mulți drept combinația perfectă de ghinion. Deși pentru unii, aceasta este doar o zi obișnuită, pentru alții, este marcată de superstiții și credințe adânc înrădăcinate.

Citește și: 13 august | ISU Alba organizează campania „Preveniți Ghinionul” și „Ziua Porților Deschise”. Unde vor fi prezente cadrele militare

Superstițiile Legate de Marți, 13

– Este o superstiție bine cunoscută că invitarea a 13 persoane la masă poate aduce ghinion. Dacă nu poți evita această situație, asigură-te că numărul de persoane este diferit.

– Se spune că începerea unor proiecte importante într-o zi de 13, mai ales dacă este marți, poate fi de rău augur. Este mai bine să aștepți o zi mai favorabilă pentru a demara orice activitate majoră.

– Dacă te afli într-o cameră cu 13 persoane, superstiția spune că cel aflat în fața oglinzii ar putea avea parte de un destin sumbru.

– Este recomandat să nu îți planifici evenimente cruciale sau să nu iei decizii majore în această zi. Superstițiile sugerează că ghinionul va influența desfășurarea lucrurilor.

– Începerea construcțiilor sau renovărilor într-o zi de 13 este considerată de asemenea nefavorabilă, conform credințelor populare.

Semnificații culturale și religioase

Superstiția este întărită și de semnificații culturale și religioase:

Originea în religie: Se spune că Adam ar fi mâncat mărul interzis într-o zi de marți. De asemenea, Diavolul este menționat în capitolul al 13-lea al Apocalipsei din Biblie.

Evenimente istorice nefaste: Cucerirea Constantinopolului într-o zi de marți în 1453 a contribuit la asocierea acestei zile cu ghinionul în credințele ortodoxe.

Mitologia scandinavă: Legenda despre marți 13 provine și din mitologia scandinavă, unde 12 zei stăteau la masă, iar venirea lui Loky, care a cauzat moartea unui zeu, a adus ghinion.

În concluzie, dacă te numeri printre cei care cred în superstiții, poate că e mai bine să te pregătești și să eviți orice activități importante în Marți, 13. Dacă nu, poate fi doar o altă zi obișnuită în calendarul tău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a aprobat în 1999 recomandarea făcută de Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret ca 12 august să fie declarată Ziua internaţională a tineretului. La împlinirea a 75 de ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea