Majoritatea românilor alocă între 501 și 1.000 de lei pentru vacanța de Sărbători
Aproape 40% dintre români nu îşi fac planuri şi cel mai probabil vor petrece acasă sărbătorile, alături de familie şi prieteni, conform unui studiu remis luni AGERPRES, cei mai mulţi dintre respondenţi afirmând că plănuiesc să aloce un buget individual cuprins între 501 şi 1.000 de lei pentru vacanţa din preajma sărbătorilor de anul acesta.
Întrebate unde şi-au propus să-şi petreacă vacanţa de Crăciun, cele mai multe persoane intervievate (în proporţie de 48,78%) au afirmat că vor rămâne acasă. Pe de altă parte, 18,52% dintre respondenţi vor pleca în locurile natale, iar 11,85% îşi vor petrece Crăciunul la munte. Conform studiului OLX, doar 9,84% au ales vacanţe în străinătate şi doar 6,24% se vor deplasa într-un oraş mare din România.
În ceea ce priveşte Revelionul, majoritatea respondenţilor şi-a propus să-l petreacă tot acasă (30,83%), 20,98% la munte şi doar 19,43% în locurile natale. De Revelion, 11,53% dintre respondenţi vor pleca în străinătate şi doar 8,29% îl vor petrece într-unul dintre oraşele mari din România.
Citește și: mesaje de Crăciun și urări de Anul Nou
Dacă vacanţa de Crăciun va fi petrecută în cele mai multe cazuri alături de familie, lucrurile nu sunt semnificativ diferite în cazul Revelionului: 53,64% dintre respondenţi vor petrece alături de familia restrânsă (33,46%) sau extinsă (20,18%), iar 34,9% alături de prieteni.
Întrebate ce bugete individuale plănuiesc să aloce pentru vacanţa din preajma sărbătorilor de anul acesta, 19,05% dintre persoanele intervievate au afirmat că intenţionează să aloce între 501 şi 1.000 de lei, 17,75% între 251 şi 500 lei, iar 13,44% – un buget sub 250 lei.
Există şi persoane care vor investi între 1.001 şi 2.000 lei (11,99%), între 2.001 şi 3.000 lei (4,92%) sau chiar peste 3.000 lei (5,09%).
Referitor la tipul proprietăţilor rezervate, majoritatea respondenţilor (38.72%) a rezervat sau plănuieşte să rezerve integral o vilă sau o cabană, 31,19% intenţionează să rezerve camere la pensiuni, 17,7% – camere la hotel, iar 12,39% – camere la vilă sau la cabană.
Când vine vorba despre aşteptările pe care le au în legătură cu proprietăţile pe care le-au rezervat pentru a-şi petrece vacanţa, se pare că primează nevoia de confort, locaţia şi priveliştea locaţiei, personalul receptiv şi amabil, mâncarea de calitate şi spaţiile de relaxare disponibile în locaţie. Nu în ultimul rând, românii se aşteaptă să aibă incluse şi activităţi distractive, iar costurile să fie rezonabile.
„Prin studiul nostru ne-am confirmat ipotezele – românii pun pe primul loc familia, iar de Crăciun sărbătoresc mai degrabă acasă. Aceştia călătoresc mai mult de Revelion şi mai degrabă intern decât extern”, a declarat Monica Dudău, brand manager Storia.ro & OLX Imobiliare.
Studiul a fost derulat pe parcursul lunii noiembrie 2018, pe OLX.ro şi a implicat 3.307 respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârste de peste 18 ani, din diferite zone ale României.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie
Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie Ionuț Moșteanu, Ministrul Apărării, a declarat vineri, 11 iulie 2025, că măsurile fiscale anunțate recent de premierul Ilie Bolojan reprezintă un pas necesar în reducerea deficitului bugetar. De asemenea, acesta a reiterat că USR susține demersurile luate de premierul […]
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026 Ilie Bolojan a oferit vineri, 11 iulie 2025, noi detalii privind modificările fiscale pregătite de Guvern, incluzând schimbarea modului de calcul al […]
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu Directorul unei companii de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, a decis să renunțe, din proprie inițiativă, la o parte consistentă din salariul încasat lunar. Suma la care renunță este […]