Rămâi conectat

Ştirea zilei

MÂINE: Se pune piatra de temelie a unei noi investiţii Daimler, la Sebeş. Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă, aşteptaţi la eveniment

Alexandra Mates

Publicat

în

DaimlerDaimler AG organizează vineri la Sebeş, evenimentul de inaugurare a lucrărilor unei noi unităţi de producţie a pieselor auto pentru autoturismele Mercedes, cea de-a treia. Aici vor fi realizate cele mai noi generaţii de cutii de viteză automate, iar investiţia totală se ridică la 300 de milioane de euro. La ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie a noii unităţi a companiei Star Assembly, organizată de Star Transmission (parte a concernului Daimler)  şi-au anunţat participarea însuşi premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Deschiderea oficială a evenimentului, în cadrul căruia se dă startul lucrărilor de construcţie pentru unitatea de producţie a Star Assembly în municipiul Sebeş, va avea loc la ora 14.00.

Potrivit CEO Star Transmission&Star Assembly, Bernd Krottmayer, „evenimentul va marca începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro, derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi”.

Noua fabrică va fi construită pe terenul de 9.514 metri pătraţi pe care a funcţionat până de curând Staţia meteorologică Sebeş, relocată într-o altă locaţie, pentru dezvoltarea unităţilor de producţie ale investitorului german Daimler.

Acest proiect este un pas important în dezvoltarea economică a Sebeşului dar şi a judeţului Alba, precum şi una dintre cele mai mari investiţii din industria auto la nivel naţional. Investiţia a fost anunţată în urmă cu un an, de Consiliul de Administraţie al Daimler AG, care a decis atunci să extindă reţeaua de producţie a cutiilor de viteză Mercedes-Benz Cars.

După cum se ştie,  firma “Star Assembly”, sora  Star Transmission, a primit recent un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro pentru construirea acestei unităţi de producţie de transmisii automate, investiţia totală ridicându-se la circa 300 de milioane de euro.

Amintim că, la începutul acestui an, în 9 ianuarie, Star Transmission – filiala din România a concernului german Daimler, a inaugurat la Sebeş o altă unitate de montaj a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, astfel fiind create 150 de noi locuri de muncă. Investiţia companiei care face parte din concernul german Daimler se ridică la aproape 40 de milioane de euro. Ea cuprinde o hală de producţie cu o suprafaţă de aproape 13.000 de metri pătraţi, a cărei construcţie a fost finalizată în 10 luni.

În cadrul evenimentului organizat vineri, oficialităţile, în frunte cu premierul Victor Ponta, vor lua parte atât la ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie pentru unitatea de producţie a Star Assembly, cât şi la o vizită în hala de producţie a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea