Două secții din cadrul Penitenciarului Aiud extinse și modernizate: Licitația de peste 8.000.000 de lei, lansată în SEAP
Două secții din cadrul Penitenciarului Aiud extinse și modernizate: Licitația de peste 8.000.000 de lei, lansată în SEAP
Penitenciarul Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția unor lucrări, în cadrul Secțiilor VII și VIII, al Penitenciarului Aiud. Valoarea totală estimată a investiției este de 8.206.073,84 de lei.
În urma intervenției asupra clădirii „Zarca” din cadrul penitenciarului Aiud, clădire care adăpostește secțiile VII și VIII se vor obține următorii parametri specifici:
– 79 de locuri de detenție pentru „regim închis” (din care un loc pentru persoană cu handicap locomotor) – toate locurile corespunzătoare cerințelor în vigoare la această dată, cu o suprafață de peste 4 metri pătrați aferentă fiecărei p.p.l.
– spații suplimentare necesare pentru asigurarea servirii mesei, consilierii psihologice, integrării ppl în activități artistice sau lucrative de interior.
Ca urmare a intervențiilor propuse se va obține un total de 79 de locuri de deținere cu o medie de 4,48 mp/ppl.
Prin prezenta propunere secțiile VII și VIII din cadrul penitenciarului Aiud vor asigura spații de deținere conform standardelor europene, și anume:
- Va fi respectată norma minimă de spațiu – 4 mp/ppl în camerele de deținere;
- Vor fi respectate standardele în ce privesc condițiile de igienă și intimitate a persoanei prin amenajarea spațiilor sanitare în spații separate de camerele de deținere;
- Servirea mesei se va putea face în afara camerei de detenție
- Vor fi asigurate spații dotate adecvat pentru desfășurarea de activități în aer liber;
- Vor fi asigurate spații pentru desfășurarea de activități de sprijin specializat în vederea reintegrării sociale după încheierea perioadei de detenție.
Accesul în incintă nu se modifică, se face prin Postul Control nr. 1 al Penitenciarului Aiud, amplasat pe strada Morii, nr. 7-9 şi pe aleile betonate interioare.
Accesul este asigurat pe ambele laturi lungi ale clădirii, respectiv laturile sudică şi nordică- Relaţiile cu zonele învecinate sunt cât mai restrânse, incinta fiind delimitată de restul funcţiunilor urbane prin ziduri înalte de peste 2 metri, având intercalate și câteva posturi de paza. Nu sunt condiţionări constructive determinate de clădirile învecinate.
Date tehnice şi caracteristici specificii conform proiect:
• Recompartimentarea spatiilor interioare a clădirii prin desfacerea parţiala a unor pereţi structurali si închiderea unor goluri, in vederea obţinerii unei soluţii funcţionale corespunzătoare noilor norme.
• Extinderea construcţiei existente in elevaţie prin amenajarea unei mansarde, pentru acomodarea funcţiunilor necesare desfăşurării activităţilor in condiţii bune:
• Desfacerea invelitorii si a şarpantei existente.
• Desfacerea planseului din grinzi de lemn peste etajul 1 • realizarea unui planseu nou din beton armat, peste etajul 1. • Consolidarea planseului din bolti de cărămidă, peste parter
• Realizarea unui planşeu nou din beton armat.
• Realizarea pereţilor exteriori si interiori din zidărie portanta uşoara, de BCA, cu grosimea de 25cm pentru mansardarea propusa, respectiv a pereţilor interiori de compartimentare din gips-carton de 10 cm grosime.
• Realizarea a doua scări de acces la etajul 1 si la mansarda, in soluţie propusa, atat pentru evacuarea in caz de incendiu cat si pentru funcţionarea normala a clădirii.
• Recompartimentari interioare.
• Realizarea structurii de la mansarda cu cadre din beton armat si placa subţire din beton armat.
• Realizarea şarpantei din lemn, in conformitate cu soluţia arhitecturala proiectata.
• Montarea invelitorii noi, din ţigla metalica.
• Realizarea unui sistem pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. ’
• Aplicarea unui sistem termoizolant, la pereţi si la planseul peste mansarda, cu ancorarea corespunzătoare a acestuia;
• Realizare lucrări de renovare si reparaţii la finisajele interioare
• Desfiinţarea coşurilor de fum existente
• Refacerea tuturor instalaţiilor
• Se doreşte, de asemenea, amenajarea exterioara a incintei. Pentru aceasta se propun următoarele intervenţii:
• Realizarea/refacerea trotuarelor.
• Realizarea unei pasarele acoperite, pentru supraveghere la curţile de plimbare. Amenajarea unui teren de sport.
• Realizare iluminat de veghe
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 NOIEMBRIE 2024: 488 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 NOIEMBRIE 2024: 488 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii