Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită la Alba Iulia: Tehnică de intervenție, ceremonial militar și avansări în grad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită la Alba Iulia: Tehnică de intervenție, ceremonial militar și avansări în grad

În 28 februarie se împlinesc 90 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba organizează un ceremonial militar în Piața Cetații.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul va avea loc în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia unde, începând cu ora 14.00, vor avea loc următoarele:

– Expoziție de tehnică de intervenție;
– Ceremonial Militar cu prilejul ,,Zilei Protecției Civile”;
– Avansări în grad;
– Ceremonial Militar – Depunerea Jurământului Militar;
– Treceri în rezervă.

De asemenea, în perioada 27.02 – 03.03.2023, se va organiza evenimentul „Zilele Porților Deschise” la toate sediile subunităților de intervenție(Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Blaj) în cadrul cărora, în intervalul orar 09.00 – 12.00, cei interesați se pot bucura de expoziția de tehnică și mijloace de intervenție, și pot asista la prezentarea misiunilor specifice protecției civile”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie. În această zi, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468.

Acesta aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.

Conceptul de protecţie civilă se referă la ansamblul sistemelor, structurilor şi resurselor gestionate de guverne şi care sunt orientate spre protejarea populaţiei non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale şi tehnologice. Această definiţie este valabilă în special în arealul geografic al Uniunii Europene.

Denumit iniţial „apărare pasivă”, conceptul de protecţie civilă a trecut ulterior la denumirea de „apărare locală antiaeriană” (1952), apoi la „apărare civilă” (1978), din anul 1994 fiind consacrat ca „protecţie civilă”, prin Legea apărării naţionale nr. 45 din 1 iulie 1994


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea