Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/ Ceremonia de absolvire a Promoției cu numărul ”100” a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia. Zeci de elevi premiați, discursuri emoționante

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Ceremonia de absolvire a Promoției anului 2019, Promoția cu numărul ”100” a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, a avut loc joi, 30 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Promoția cu numărul 100! 100 de ani! 100 de ani în care elevii și-au înlocuit dascălii la catedră. Toate aceste lucruri au putut fi urmărite într-un filmuleț, proiectat cu ajutorul unui videoproiector, reprezentativ și cuprinzător pentru ceea ce a însemnat Colegiul Horea Cloșca și Crișan și elevii săi.

Elevii din clasa a XII-a a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au organizat, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, ceremonia de absolvire. Timp de două ore, cei aproximativ 2o0 de elevi au rememorat amintiri, alături de colegii lor și au trăit ultima zi de liceu, alături de prieteni și rude, dar nu în ultimul rând de profesorii care le-au călăuzit pașii în ultimii patru ani.

A fost prezent la eveniment Secretarul de stat Florian Lisxandru, alături de viceprimarul Paul Voicu, inspectorul școlar general Marcela Dărămuș și directorul colegiului Valer Cerbu.

”Complicat. E complicat. E complicat de fiecare dată acest sfârșit, această despărțire vremelnică de voi, de cei alături de care am pășit alături de patru ani.  Absolvenții anului 100. Anul 100. Ce minune că am prins acest an. Incredibil! Întrebări multe, foarte multe, răspunsuri multiple.(…) Gândurile mele, răspunsurile mele s-au coagulat sub un singur concept: Tradiție. De ce tradiție? Pentru că acest an școlar a fost sub dsemnul tradiției. Am celebrat 100 de ani de învățământ românesc, 100 de ani de învățământ românesc la Alba Iulia, Colegiul Horea Cloșca și Crișan, 100 de ani de învățământ românesc în Transilvania.  (…)

Așa o să îți aduci aminte de acet loc, de scoala ta, de HCC, de timpul când te revoltai, când te revoltau tradițiile, modele, învățături, când nu le vedeai întotdeauna scopul, dar ele te-au modelat fără măcar să știi, te-au șlefuit pentru a fi ceea ce ești în acest moment și ceea ce vei deveni. Sunt convins că fiecare dintre voi poate să spună oricând și oricui și eu am fost la HCC. Vă sunt recunoscător din suflet. A fost o onoare să trăiesc un timp alături de voi. Mult, mult succes și vă rog, nu vă opriți niciodată! Încearcă întotdeauna lucruri noi. Nu te da bătut. Sigur vei reuși!”, au fost cuvintele emoționante adresate celor prezenți de directorul Colegiului ”HCC”, Valer Cerbu.

Elevii din clasa a XII-a au terminat cursurile, având la dispoziție o lună să se pregătească pentru examenul maturității.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți Un adolescent de 16 ani din Șugag a furat o mașină și a încercat să fugă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea