Rămâi conectat

Curier Județean

LISTA unităților de învățământ din Alba neautorizate: Mai există sau nu școli și grădinițe în județ cu WC-ul în fundul curții

Ziarul Unirea

Publicat

în

LISTA unităților de învățământ din Alba neautorizate: Mai există sau nu școli și grădinițe în județ cu WC-ul în fundul curții

Una dintre temele sensibile înainte de începerea fiecărui an școlar este situația grupurilor sanitare din unitățile școlare, un element extrem de important pentru sănătatea copiilor.

Citește și: LIVE VIDEO | Care este stadiul de pregătire a școlilor din Alba, înainte de începerea noului an școlar 2024-2025. Autoritățile, verificări în teren la unitățile de învățământ din județ

În județul Alba, înainte de începerea anului școlar 2024-2025, există 8 unități școlare (5 școli și 3 grădinițe) care nu sunt autorizate, după cum urmează:

1. Școala Primară Mărgineni

În școală există apă curentă și chiuvete, dar grupurile sanitare sunt necorespunzătoare. Situația este definitivă până la desființare. Conform datelor primite de la ISJ, în anul școlar 2024-2025 nu s-a întocmit planul de școlarizare motivul fiind lipsa elevilor!

2. G.P.N. Răchita

Unitatea funcționează în containere, cu grupuri sanitare insuficiente, fiind 52 de copii înscriși.

3. G.P.N. Cunța

Unitatea funcționează în incinta școlii gimnaziale cu grup sanitar amplasat la exterior și are 13 copii înscriși.

4. Școala Primară Mugești

Localul școlii este corespunzător, dar lipsește apa curentă și grupurile sanitare sunt necorespunzătoare. Situația este definitivă. 8 copii sunt înscriși.

5. Școala Primară Dealul Lămășoaia

Clădirea este privată, dar lipsește apa curentă și grupurile sanitare sunt necorespunzătoare. Situația este definitivă. 8 copii sunt înscriși.

6. Școala Primară După Pleșe

Clădirea este privată, lipsește apa curentă, iar grupurile sanitare sunt necorespunzătoare. Situația este definitivă. 5 copii sunt înscriși.

7. Școala Primară Negești

Lipsește apa curentă, iar grupul sanitar este necorespunzător. 7 copii sunt înscriși. Se efectuează lucrări de finalizare a grupurilor sanitare și de racordare a unității la rețeaua de apă. A fost solicitată asistență de specialitate la DSP, iar la finalizarea lucrărilor se va depune documentația pentru obținerea ASF.

La nivelul județului Alba există 440 de unități școlare, din care 432 autorizate și 8 neautorizate. Din numărul total, 34 sunt licee, 189 de școli și 217 grădinițe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

LIVE VIDEO| A început Târgul Apulum Agraria 2024, la Alba Iulia: Expoziții ale producătorilor locali, demonstrații culinare și ateliere de creație pentru copii

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO| A început Târgul Apulum Agraria 2024, la Alba Iulia: Expoziții ale producătorilor locali, demonstrații culinare și ateliere de creație pentru copii Astăzi, 7 septembrie 2024, a început o nouă ediție a Târgului Apulum Agraria, în latura de vest a Cetății Alba Carolina. Participanții se pot bucura de fructe și legume de sezon și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea