Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

LIMBAJUL TRUPULUI: Cum îți poți da seama dacă o persoană te minte? Urmărește-i gesturile!

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Minciuna este un păcat, chiar dacă este considerat cel mai mic dintre ele. Minciuna într-un scop nobil, ce nu afectează pe nimeni, poate fi considerată corectă. Însă când vine vorba de decepţie şi înşelat, minciună îngreunează vieţile oamenilor.

mincinosVrei să afli dacă o persoană te minte în faţă? Observă-i limbajul trupului, căci acesta te va putea ajuta şi-ţi va oferi indiciile necesare. Limbajul trupului se modifică în momentul în care cineva minte. Iată câteva semne care te vor ajuta să ştii dacă cineva minte ori spune adevărul:

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Îşi reduce mişcările: de obicei mişcările fizice ale unui mincinos sunt rigide şi limitate. Mişcările braţelor şi picioarelor sunt foarte apropiate de trup, iar acesta ocupa un spaţiu foarte redus.

Conversaţia este neclară: conversaţia cu un mincinos nu este clară şi este întreruptă. Răspunsurile lui vin cu întârziere.

Evita contactul ochi în ochi: de obicei un mincinos nu se va uita în ochii tăi. Evitarea contactului vizual este un semn important ca oamenii nu pot face faţă atunci când mint. Este frică de a nu fi prins.

Foloseşte obstacole: oamenii au tendinţa de a pune un obstacol drept barieră. Mincinoşii obişnuiesc să pună un obiect în faţa lor pentru a devia atenţia sau pentru a ascunde limbajul semnelor.

Contactul mâinilor cu fața: când un om minte îşi atinge mai mult faţă cu mâinile. Un mincinos îşi va atinge faţa la intervale regulate, de cele mai multe ori naşul şi urechile.

Îşi schimbă expresia facială: expresiile faciale ale unui om care nu spune adevărul, nu sunt normale. Gesturile se schimbă cu repeziciune fără a avea legătură cu situaţia.

Are o atitudine defensivă: o persoană vinovată devine foarte defensivă. Un mincinos are tendinţa de a se proteja de învinovăţirile celorlalţi.

Schimbă subiectul: mincinoşii au tendinţa de a schimba subiectul sau de a răspunde sarcastic pentru a-şi arăta nevinovăţia şi faptul că nici nu au idee despre ce vorbeşti.

Gesticulaţia mâinilor: oamenii care folosesc în general mâinile pentru a gesticula şi pentru a-şi ajuta cuvintele, nu gesticulează atunci când nu se simt confortabil sau când mint.

Buzele uscate: umezirea buzelor poate semnifica decepţia. Atunci când nu ne simţim bine, gura noastră se usucă sau devenim nervoşi.

Aminteşte-ţi întotdeauna însă că o persoană care face unul dintre aceste gesturi nu minte neapărat. Însă dacă cineva face câteva dintre gesturile mai sus enumerate, şansele de a minţi sunt destul de ridicate.

Sursa: euforia.ro

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie

Unirea Ziarul

Published

on

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea