Licee de top în Alba: 98,5% dintre absolvenții Colegiului ”HCC” din Alba Iulia au obținut calificativul ”experimentat” la română
Un procent de 98,5% dintre absolvenții Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au obținut calificativul ”experimentat” la evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română, restul candidaților (1,5%) obținând calificativul ”avansat”.
203 din cei 206 de absolvenți ai Colegiului ”HCC” din Alba Iulia au obținut cel mai bun calificativ – ”experimentat” – la limba română, restul obținând calificativul ”avansat”.
Rezultate foarte bune au fost înregistrate și la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia sau la Colegiul ”I. M. Clain” Blaj.
La Militar, din cei 98 de elevi înscriși, 92 (93,9%) sunt ”experimentați”, iar șase elevi – ”avansați”, în vreme ce la Colegiul Economic din cei 169 de candidați, 162 (95,8%) sunt experimentați, iar șase sunt ”avansați”. La Colegiul ”I.M. Clain” Blaj, din cei 159 de absolvenți – 150 (94,3%) sunt ”experimentați”, iar 8 avansați. Doi elevi de la Economic și ”I.M. Clain”, care au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au fost eliminați, luni, din examen, din cauza că au fost prinși cu telefonul asupra lor, lucru interzis de regulament.
Rezultatele la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română arată că 76,3 la sută dintre candidații din Alba au primit calificativul ”experimentat”, 18,2 la sută au obținut calificativul ”avansat”, iar 5,5 la sută – calificativul ”mediu”.
Potrivit IȘJ Alba, din totalul de 2.266 de candidați înscriși, 2.240 au fost prezenți, iar doi candidați au fost eliminați din examen.
Peste 1.700 dintre elevi au obținut calificativul ”experimentat”, peste 400 ”avansat”, iar peste 120 – ”mediu”, potrivit IȘJ Alba.
Prima sesiune a BAC-ului a început luni, 13 iunie, cu proba orală la limba română, care se va desfăşura pe parcursul a trei zile. În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar în perioada 21-24 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie.
Calificativele obținute la probele orale și practice nu contează în calcularea mediei finale.
Calendarul complet:
- 13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
- 15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
- 21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
- 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
- 4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
- 5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
- 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
- 8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);
- 12 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00-20:00);
- 13-15 iulie: rezolvarea contestaţiilor;
- 16 iulie: afişarea rezultatelor finale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată