Rămâi conectat

Actualitate

Legea Banilor Cash 2024: Ce modificări aduce și cum sunt afectate tranzacțiile cu numerar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea Banilor Cash 2024: Ce modificări aduce și cum sunt afectate tranzacțiile cu numerar

Începând cu data de 16 iunie 2024, intră în vigoare prevederi importante ale Legii 406/2023, cunoscută și sub numele de Legea Banilor Cash, împreună cu Ordonanțele de Urgență 98/2023 și 115/2023.

Aceste reglementări aduc schimbări majore, inclusiv instituirea unei limite zilnice de 10.000 de lei pentru tranzacțiile în numerar între entități juridice și persoane fizice, alături de reguli referitoare la soldul de casierie și avansurile de decontare.

Tranzacțiile între persoane juridice și fizice, inclusiv împrumuturile sau finanțările, vor trebui să se desfășoare exclusiv prin mijloace de plată non-cash, iar limita zilnică pentru astfel de tranzacții va fi de 10.000 de lei per persoană.

Această limită se aplică oricărui tip de tranzacție în numerar între entități juridice și persoane fizice, inclusiv PFA-uri sau alte forme similare de organizație juridică. Schimbările legislative au fost confirmate prin Ordonanța de Urgență 115/2023, publicată deja în Monitorul Oficial, având ca scop principal reducerea evaziunii fiscale.

Citește și: PENSII 2024: Se reduce vârsta de pensionare pentru mame. Femeile care adoptă copii beneficiază și ele de această prevedere din noua lege

Modificările fiscale aduse de Ordonanța de Urgență nr. 98/2023 includ reguli, acestea fiind limitarea soldului de casierie la 50.000 de lei, restricționarea avansurilor pentru decontări la 1.000 de lei pe zi și interzicerea împrumuturilor în numerar pentru administratori sau asociați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea