Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Legea Asociației de Proprietari 2024: Ce drepturi și obligații au proprietarii de apartamente

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Legea Asociației de Proprietari 2024: Ce drepturi și obligații au proprietarii de apartamente

Legea Asociației de Proprietari 2024 clarifică o serie de aspecte importante legate de drepturile și obligațiile proprietarilor de apartamente.

Potrivit legii, proprietarii au dreptul să participe la adunările generale ale asociației, să-și exprime opiniile și să voteze în deciziile care privesc condominiul. De asemenea, au dreptul să fie informați cu privire la toate aspectele care privesc activitatea asociației, să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației și să solicite în scris și să primească informații cu privire la orice aspect ce privește condominiul.

În același timp, proprietarii au obligația să plătească lunar cheltuielile asociației, care includ întreținerea, administrarea spațiilor comune și alte cheltuieli stabilite de adunarea generală a asociației. De asemenea, au obligația să respecte regulile condominiului, cum ar fi programul de liniște și regulile de folosire a spațiilor comune.

Legea prevede, de asemenea, că proprietarii au dreptul să sesizeze neregulile constatate în activitatea asociației, fie către consiliul de administrație, fie către autoritățile competente.

În cazul în care proprietarii au neînțelegeri cu asociația de proprietari, pot solicita sprijinul unui avocat specializat în dreptul asociațiilor de proprietari.

CITEȘTE ȘI: Austria, cea mai fericită țară din UE. România, Polonia și Finlanda, la egalitate

Iată câteva dintre principalele modificări aduse de Legea Asociației de Proprietari 2024:

Proprietarii au dreptul să participe la adunările generale online, dacă se decide astfel de către adunarea generală.
Suma plătită lunar de către proprietari pentru întreținere și administrare este stabilită în funcție de suprafața apartamentului, numărul persoanelor care locuiesc în apartament și alte criterii stabilite de asociația de proprietari.
Proprietarii au dreptul să solicite în scris și să primească informații cu privire la orice aspect ce privește condominiul.
Proprietarii au dreptul să sesizeze neregulile constatate în activitatea asociației către consiliul de administrație sau către autoritățile competente.
Legea Asociației de Proprietari 2024 este un instrument important care contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre proprietari și asociațiile de proprietari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea