Legea Asociației de Proprietari 2024: Ce drepturi și obligații au proprietarii de apartamente
Legea Asociației de Proprietari 2024: Ce drepturi și obligații au proprietarii de apartamente
Legea Asociației de Proprietari 2024 clarifică o serie de aspecte importante legate de drepturile și obligațiile proprietarilor de apartamente.
Potrivit legii, proprietarii au dreptul să participe la adunările generale ale asociației, să-și exprime opiniile și să voteze în deciziile care privesc condominiul. De asemenea, au dreptul să fie informați cu privire la toate aspectele care privesc activitatea asociației, să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației și să solicite în scris și să primească informații cu privire la orice aspect ce privește condominiul.
În același timp, proprietarii au obligația să plătească lunar cheltuielile asociației, care includ întreținerea, administrarea spațiilor comune și alte cheltuieli stabilite de adunarea generală a asociației. De asemenea, au obligația să respecte regulile condominiului, cum ar fi programul de liniște și regulile de folosire a spațiilor comune.
Legea prevede, de asemenea, că proprietarii au dreptul să sesizeze neregulile constatate în activitatea asociației, fie către consiliul de administrație, fie către autoritățile competente.
În cazul în care proprietarii au neînțelegeri cu asociația de proprietari, pot solicita sprijinul unui avocat specializat în dreptul asociațiilor de proprietari.
CITEȘTE ȘI: Austria, cea mai fericită țară din UE. România, Polonia și Finlanda, la egalitate
Iată câteva dintre principalele modificări aduse de Legea Asociației de Proprietari 2024:
Proprietarii au dreptul să participe la adunările generale online, dacă se decide astfel de către adunarea generală.
Suma plătită lunar de către proprietari pentru întreținere și administrare este stabilită în funcție de suprafața apartamentului, numărul persoanelor care locuiesc în apartament și alte criterii stabilite de asociația de proprietari.
Proprietarii au dreptul să solicite în scris și să primească informații cu privire la orice aspect ce privește condominiul.
Proprietarii au dreptul să sesizeze neregulile constatate în activitatea asociației către consiliul de administrație sau către autoritățile competente.
Legea Asociației de Proprietari 2024 este un instrument important care contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre proprietari și asociațiile de proprietari.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată