Rămâi conectat

Sport

La un pas de tragedie din pricina fotbalului! Drama copilăriei golgheterului Romică David (Performanţa Ighiu)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Romică David, golgheterul nou-promovatei în eşalonul terţ Performanţa Ighiu, are o poveste de viaţă impresionantă, în copilărie fiind la un pas de o tragedie, traversând un moment de cumpănă a destinului. Romica David Performanta Ighiu 2În vârstă de 27 de ani, fotbalistul-marcator prin excelenţă s-a aflat, în anii adolescenţei, la câteva milimetri de… moarte, din pricina „sportului rege”, pe care-l îndrăgeşte atât de mult! Originar din Munţii Apuseni, Romică David şi-a trecut în cont performanţe remarcabile în Liga a IV-a Alba, cu 4 titluri consecutive de golgheter, ce totalizează peste 100 de goluri, însă aceste realizări puteau să nu fie posibile dacă…

*Lovit în creştet de bara porţii!

Ce poţi să spui în cazul său… că a fost vorba de noroc, pur ghinion, ajutor divin, sau frânturi din toate acestea. Episodul este unul tulburător, petrecându-se în anul 2000, în curtea şcolii din Muşca. Romică David, elevul modest, îndrăgostit de fotbal avea atunci 12 ani şi profita din plin de pauza dintre ore, până când… s-a trezit lovit în moalele capului de un lemn, ce ţinea loc de bară transversală a porţii! “Eram în recreaţie, întâmplător treceam prin zona respectivă, un vecin, coleg s-a urcat pe bară, care s-a desprins şi m-a lovit în cap”, a povestit, cu amărăciune în glas, Romică David.

*Tumoră şi 1 la sută şanse de supravieţuire!

Lovitura şi-a arătat efectele răvăşitoare în timp, micuţul moţ simţindu-se tot mai rău, de la o zi la alta. Disperarea a cuprins familia, ajungându-se la medici din Bucureşti şi la o intervenţie chirurgicală complicată! “Mi-a ajutat Bunul Dumnezeu să supravieţuiesc. Am trecut, cum se spune, o cumpănă a vieţii. Mi s-a dat 1 la sută şanse să supravieţuiesc, fiind diagnosticat cu o tumoră la creier. Din fericire am avut noroc de un tomograf mai special şi am infirmat acele procente crunte, ajungând să trăiesc”, a mai dezvăluit vârful de atac. “Am marcat şi cu capul, dar procentual vorbind cele mai multe goluri le-am înscris cu piciorul drept”, a spus Romică.

*O nouă viaţă!

Până la tragedie mai era un singur pas, însă soarta i-a zâmbit, destinul, la un moment dat potrivnic, îndreptându-se înspre direcţia firească. Fotbalistul Romică David putea să nu mai fie, din cauza unei bare a porţii de fotbal, dar acum zburdă pe teren, devenind un puncheur de temut, prin consecvenţa cu care perforează plasele adverse. Drama a rămas în urmă, momentul critic a fost depăşit, iar în prezent, din postura de debutant în Liga a 3-a, Romică David a înscris de trei ori în actuala ediţie, atrăgând privirile altor cluburi din eşaloanele superioare. “În niciun an de când lucrăm împreună, Romică a avut o ascensiune remarcabilă. Înainte nu stătea mulţumitor din punct de vedere fizic, lipsa unui proces de instruire l-a împiedicat să evolueze, dar sper ca în curând să facă pasul spre un alt nivel. Are viteză, intuiţie, simţul porţii, dar şi foarte multă dăruire în teren”, l-a caracterizat antrenorul Adorian Himcinschi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea