Rămâi conectat

Societate

La mulţi ani, domnule general de brigadă Ion Radu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Preşedintele AJVR Alba, sărbătorit la 90 de ani la CMJ Alba

  Ieri dimineaţă, la Centrul Militar Judeţean Alba a avut loc o festivitate emoţionantă prilejuită de împlinirea vârstei de 90 de ani de către g-ral. bg. (r) Ion Radu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război „Regele Ferdinand I” Alba. Ceremonia s-a desfăşurat în clubul CMJ Alba, în prezenţa angajaţilor instituţiei, care au ţinut să-i transmită nonagenarului tradiţionalul „La mulţi ani!”, cu sănătate, alături de cele mai frumoase gânduri. Comandantul CMJ Alba, col. Adrian Agîrbiceanu, a prezentat câteva date biografice ale sărbătoritului. G-ral. bg. (r) Ion Radu s-a născut în 4 noiembrie 1921, în satul Broşteni, judeţul Suceava, în familia de ţărani Petrea şi Ioana Radu. A urmat cursurile şcolii primare în satul natal şi a absolvit apoi Şcoala Normală de Învăţători din Iaşi. La absolvirea Institutului de Perfecţionare a Cadrelor Didactice din Cluj-Napoca a devenit profesor de limba şi literatura română, lucrând timp de 36 de ani în învăţământ. De altfel, mulţi dintre foştii săi elevi au devenit cadre didactice universitare, medici, ofiţeri, ingineri, unii dintre aceştia profesând în străinătate.
Ion Radu căsătorit de… 63 de ani, are două fiice, două  nepoate, toate 4 cu studii universitare, la fel ca şi soţii lor, dar şi doi frumoşi strănepoţi.
În al Doilea Război Mondial, a participat cu Batalionul 14 Pionieri, aparţinând Regimentului 4 Pionieri din Cernăuţi, pe frontul de est la luptele crâncene de la Cotul Donului (U.R.S.S.), unde a primit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă cu spadă, clasa a III-a”. De-a lungul activităţii ca militar a mai fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945”; Medalia Naţională „Pentru merit” şi Ordinul „Virtutea Militară”, în grad de cavaler. Din anul 1990, în calitate de membru în Consiliul Naţional al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a îndeplinit funcţiile de secretar şi vicepreşedinte al AJVR Alba, iar din anul 2004 este preşedintele AJVR „Regele Ferdinand I” Alba. De-a lungul timpului, a fost remarcat prin mai multe distincţii pentru rezultate deosebite în muncă, şi anume titlurile de „Învăţător fruntaş”, conform Decretului Consiliului de Stat şi „Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia” şi a primit diploma de onoare acordată de Consiliul local şi Primăria municipiului Alba Iulia. La final, şeful CMJ Alba i-a oferit o diplomă aniversară înrămată şi un cadou din partea tuturor camarazilor din CMJ Alba, urându-i sănătate şi viaţă lungă, să poată fi sărbătorit şi la împlinirea vârstei de 100 de ani.
G-ral. bg. (r) Ion Radu a mulţumit în primul rând lui Dumnezeu că i-a dat zile şi că se bucură de o familie frumoasă care i-a oferit doar satisfacţii, mulţumindu-le apoi tuturor pentru gestul minunat pe care i l-au prilejuit. La mulţi ani şi din partea noastră, domnule general de brigadă Ion Radu!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea