Rămâi conectat

Societate

La Alba Iulia, echipa PSD a întins o mână de ajutor familiei Lupu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omenia aduce o rază de speranţă unor suflete singuratice

În fiecare an, atunci când se apropie Crăciunul, devenim cu toţii mai buni, mai iubitori, speranţa renaşte în sufletele celor nevoiaşi şi dăruim din inimă pentru cei mai trişti ca noi. Dar în oricare altă zi, nu doar în preajma Crăciunului, mulţi dintre noi nu trecem nepăsători pe lângă cei care, chiar dacă nu o spun, au nevoie de ajutor. Ne deschidem sufletele şi încercăm să le alungăm, poate doar pentru o clipă, amărăciunea. Zilele trecute am trecut pragul unei gospodării, cea a familiei Lupu din Alba Iulia. Am cunoscut-o pe mama – Livia şi cei 4 copii – Ştefan, Raul, Alexandra şi Alexandru. Livia are 38 de ani şi nu are un loc de muncă (nici carte de muncă), iar acum se află în concediu de maternitate. Mezinul familiei, Ştefan, are 1 an şi două luni şi suferă de o boală a căilor respiratorii ce necesită un tratament special şi, aşa cum se întâmplă în multe cazuri, medicamentele care-i sunt necesare nu se compensează. Raul este cel mai ataşat de mama sa, are 7 ani şi ar trebui să fie în clasa a I-a, dar nu a mers la şcoală, de vină fiind lipsa banilor pentru rechizite şi haine. Mâna dreaptă a mamei e Alexandra, deşi are doar 12 ani. Ea este în clasa a V-a şi face eforturi pentru a rămâne cât mai mult timp aproape de şcoală. Cel mai mare dintre copii, Alexandru, este sprijinul mamei; el are 16 ani şi e în clasa a IX-a la un liceu cu profil tehnic, are grijă de fraţii lui, dar îşi face timp şi pentru învăţătură, carnetul său de note fiind unul care îi face cinste. Aşa cum ne-a mărturisit mama celor 4 copii, familia nu beneficiază de ajutor social, iar cei mici nu au parte de bursă pentru că… au abonament la cantina socială! Copiii nu au simţit gustul bomboanelor, le văd doar la televizor şi… se mulţumesc cu atât. Am întrebat-o pe Livia de locuinţă şi am aflat că, de fapt, nu are casa ei şi trebuie să găsească bani, lună de lună, pentru a-şi plăti chiria. Familia Lupu are 8 dosare depuse la primărie, pentru o locuinţă socială, dar n-a primit nici un răspuns. A trimis o scrisoare şi la Administraţia Prezidenţială, sperând că se va găsi o soluţie, dar i s-a răspuns sec… să mai depună un dosar la primărie. Aflând de necazurile familiei Lupu, Ioan Dîrzu, liderul PSD Alba şi Ovidiu Jidveian, preşedintele PSD Alba Iulia i-au întins o mână de ajutor, alături de alţi oameni cu suflet mare. Ei nu au dorit să ne ofere mai multe amănunte cu privire la acest gest, spunându-ne că singurul lor gând a fost acela de a dărui din suflet, pentru a readuce liniştea şi speranţa în sufletele copiilor şi mamei.
Am plecat de la familia Lupu cu imaginea zâmbetului amar al mamei şi păstrând în suflet inocenţa copiilor care ne-au devenit repede prieteni. M-am gândit că, poate, vor mai fi şi alţii care îşi vor deschide inimile şi îi vor aduce atât de multă bucurie familiei încât să uite de vitregiile la care a supus-o soarta.

Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea