La 27 de ani, un albaiulian a fost desemnat membru în Consiliul Economic și Social al României
La 27 de ani, Mihai Dragoș a fost desemnat membru în Consiliul Economic și Social al României, fiind susținut de Consiliul Tineretului și de alte 29 de structuri reprezentative din societatea civilă.
Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial al României. Printre atribuțiile plenului Consiliului Economic și Social se numără și avizarea proiectelor de acte normative.
Candidatura albaiulianului Mihai Dragoș, stabilit de 7 ani în București, a avut susținerea a 29 de structuri federative internaționale, naționale și județene, respectiv asociații cu expertiză pe diferite probleme de tineret.
”Consiliul Economic și Social trebuie revitalizat, cel puțin în privința conectării la tineri și organizații de tineret. Avem în jurul candidaturii Consiliului Tineretului din România o rețea puternică și care își dorește să se asigure că activitatea CES reflectă nevoile generației noastre. Suntem dispuși să investim în acest sens și ne așteptăm să vedem deschidere atât din partea celorlalți membri CES, cât și din partea factorilor de decizie”, a spus Mihai Dragoș, președinte CTR.
”Le mulțumesc organizațiilor care au susținut Consiliul Tineretului din Romania și pe mine în acest demers, mai ales având în vedere termenul foarte scurt în care a trebuit să pregătim totul. Voi începe în curând consultări pentru a vedea cum putem colabora pe viitor, atât pentru ca pozițiile pe care le voi avea în CES să fie reprezentative cât și pentru a ne asigura că activitatea acestei structuri este mai bine cunoscută. Nu pot să nu am însă un gust ușor amar la acest nou început de drum, având în vedere că decizia privind nominalizarea delegaților din partea societății civile nu este cu adevărat în mâinile societății civile și procesul este coordonat de structuri politice, dar și pentru că au fost probleme de transparență care au marcat procesul și cu siguranță și participarea și șansele unor organizații. Dincolo de activitatea efectivă în CES, aceste probleme vor trebui și ele abordate și soluționate”, a mai spus Mihai Dragoș.
Mihai Dragoș are peste 13 ani de implicare în activități de reprezentare și organizații ale elevilor, studenților și tinerilor, la nivel local, național și ca reprezentant al studenților, respectiv al tinerilor din România în foruri europene și globale de colaborare și reprezentare. Este Președinte al Consiliului Tineretului din România și a fost până în vara anului 2014 Președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). A fost implicat în procese care au influențat sau au generat acte normative precum Statutul Studentului, Metodologia privind funcționarea Centrelor de Consiliere a Carierei, Metodologia de finanțare a universităților, aspecte ce țin de finanțarea educației și multe altele. În prezent, în calitate de președinte CTR, se implică în asigurarea unei implementări adecvate a politicilor publice care vizează tinerii, inclusiv, printre altele, Strategia Națională pentru Tineret, Schema de Garanție pentru Tineri, participarea tinerilor la procese decizionale în societate. Un raport privind activitatea sa în procese de influențare a politicilor publice a fost dat publicității pe pagina web a Consiliului Tineretului din România, alături de informații referitoare la activitatea federației și de lista completă a organizațiilor susținătoare.
Consiliul Economic și Social este instituţie publică de interes naţional definită în cadrul Constituției României, tripartită, autonomă, cu atribut primordial în dezvoltarea dialogului social în România, prin calitatea sa de organism consultativ pentru Parlament şi Guvernul României și de realizare a dialogului tripartit între toate confederațiile patronale și confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, precum și organizații ale societății civile, stabilite conform legii.
În total, tot joi, din partea societății civile au fost desemnați 15 membri: Constantin Mitache – Asociația Municipiilor din România, Daniela Vișoianu – Communication for Community, Loredana Urzică – Uniunea Studenților din România, Gheorghe Chioaru – OMENIA, Mircea Ciocan – ROMAVIS, Florin Valeriu Sălăjeanu – Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială – ASSOC, Mihai Dragoș – Consiliul Tineretului din România, Oana Florea – Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzului Statului, Sorin Mierlea – Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – ANPCPPSR, Radu Nicosevici – Academia de Advocacy, Dana Cavaleru – HR Club, Ion Anghel – Uniunea Profesiilor Liberale din România – UPLR, Bogdan Simion – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii – FONPC, Sevastița Grigorescu – Uniunea Națională a Cooperației Meșteșugărești – UCECOM, Gelu Duminică – Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii