Rămâi conectat

Curier Județean

JOI: Ștafeta Veteranilor Invictus ajunge la Alba Iulia. 26 de elevi de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, într-un tur al Cetății, în semn de respect față de veteranii țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 19 octombrie, Ștafeta Veteranilor  va ajunge la Alba Iulia. Potrivit reprezentanților Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, la ora 10.50, pe platoul din incinta colegiului, va avea loc primirea voluntarilor Invinctus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia. Tot joi, după primirea ștafetei,  un număr de 26 de voluntari elevi ai colegiului vor face un tur al Cetăţii, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României. 

Începând cu 11 octombrie 2017, Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară ediția a patra a Ștafetei Veteranilor, cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă aalergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând  între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea începe  pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața  Primăriei Craiova, traseul  galben, București – Carei, începe  pe 15 octombrie la ora 09.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității  Naționale de Apărare, iar  traseul  roșu  începe  pe 17 octombrie din fața sediului  Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”. Toate   traseele se vor reuni  pe 25 octombrie  în  Carei, ultima localitate  eliberată  în  cel de-Al  Doilea Război  Mondial.

Voluntarii  poartă   tricoul   cauzei Invictus, cauză care sprijină  luptătorii  răniți  în  teatrele de operații  să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia  alegând  să  facă  și fundraising pe  paginile  personale care pot fi găsite la adresa www.invictusromania.galantom.ro

Toți  cei care vor să încurajeze sau să  însoțească  alergătorii și să își arate respectul civilizat față de eroii  și  veteranii  României  sunt   bineveniți,  graficul desfășurării  acțiuni fiind  prezentat mai jos  și pe evenimentul creat  pe pagina de facebook Invictus Romania.

 În acest demers se înscrie şi activitatea de primire a ştafetei şi de alergare a elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. Astfel, joi, 19 octombrie ora 10.50 pe platoul din incinta colegiului, va avea loc primirea voluntarilor Invinctus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia. Apoi, un număr de 26 de voluntari elevi ai colegiului vor face un tur al Cetăţii, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Un incediu de vegetație uscată a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.25 pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Detasamentul de pompieri Aiud intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea