Rămâi conectat

Curier Județean

JALE în Alba: 80% dintre șomerii înregistrați la AJOFM nu mai primesc indemnizație

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Locul 7 în topul județelor cu cea mai crescută rată a șomajului!

La finele lunii aprilie 2015, rata şomajului a fost, în județul Alba, 8,17% (mult mai mare decât în alte județe sau decât media pe țară) iar aproape 12.000 de persoane, respectiv 80% dintre șomerii înregistrați la AJOFM nu mai beneficiau de indemnizație. Lor li se adaugă miile de persoane care au renunțat să-și mai caute, oficial, un serviciu, și muncesc ”la negru” sau trăiesc, de pe o zi pe alta, din venitul minim garantat. Alte zeci de mii de ”norocoși” au un loc de muncă, dar încasează salarii ”de mizerie”!

someriAceasta este situația în județul nostru, în timp ce guvernanții se laudă cu creștere economică și cu ridicarea nivelului de trai la nivel național, iar municipiul reședință de județ apare în topuri aiuristice care prezintă orașe ”bune pentru afaceri”: Alba se află pe loc ”fruntaș” la numărul locuitorilor care nu au un loc de muncă și nici venituri care să le permită un trai decent!

Potrivit statisticilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, la data de 30 aprilie 2015 figurau în evidențele instituției 14.846 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care doar 2.903 beneficiază de drepturi băneşti. Pe parcursul lunii s-a reușit intermedierea de locuri de muncă pentru 427 de persoane (mai mult de jumătate doar pe perioadă determinată), dintre care 31 de absolvenți (dintre care 12 au beneficiat de subvenționarea locului de muncă), 251 de persoane cu vârsta peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale (dintre care 68 cu subvenţionarea locului de muncă) și 5 persoane cu handicap.

La nivel național, Alba se află pe locul 7 în topul județelor cu cea mai mare rată a șomajului, după Teleorman (11,54%), Vaslui (11,46%), Mehedinți (9.98%), Dolj (9,42%), Buzău (9,24%) și Galați (9,19%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea