Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Îți dau de leșini”: Un bărbat din Alba a amenințat un polițist local și a blocat circulația pentru că i-a legitimat iubita

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Îți dau de leșini”: Un bărbat din Alba a amenințat un polițist local și a blocat circulația pentru că i-a legitimat iubita

Un bărbat din Alba, condamnat la un an şi 2 luni închisoare în regim de detenţie, plus plata unei amenzi în cuantum de 3.900 lei a încercat să scape de pedeapsă la Curtea de Apel Alba Iulia, însă magistrații au respins ca nefondat apelul declarat de inculpat.

La data de 26.10.2020, persoana vătămată, polițist local în cadrul Poliției Locale Alba Iulia, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu martorul, iar în jurul orei 18:00 au fost solicitați să intervină pe strada situată în spatele blocurilor M, unde se reclamase ocuparea unui loc de parcare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ajunşi la faţa locului, cei doi polițiști locali au observat-o pe concubina inculpatului, care nu purta mască de protecție, iar polițistul a încercat să o legitimeze pentru a lua măsurile legale.

Martora a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrantă și l-a anunţat telefonic pe concubinul său – inculpatul, spunându-i acestuia din urmă că un polițist ,,trage de ea”.

În urma apelului, inculpatul, care în acel moment se afla împreună cu martorul la sala de forță, s-a urcat împreună cu acesta în autoturismul personal și s-a deplasat în locul indicat de către concubina sa.

Strada unde se aflau cei doi polițiști locali și concubina inculpatului are o singură bandă de circulație, este cu sens unic, de o parte și de alta aflându-se parcate autoturisme.

Ajungând în locul în care se afla concubina sa și cei doi polițiști locali, inculpatul, însoţit de martorul, a oprit autoturismul în dreptul primilor, astfel încât nu mai exista spațiu care să permită trecerea altor autoturisme, astfel cum rezultă din înregistrarea video existentă la dosarul cauzei, dar şi din declaraţiile persoanei vătămate și ale martorilor.

Inculpatul s-a dat jos din autoturism și s-a îndreptat, în mod amenințător, direct către persoana vătămată, urlând către aceasta şi adresându-i cuvinte și expresii jignitoare. De asemenea, inculpatul s-a apropiat la o distanță mică cu capul de fața persoanei vătămate, a mimat lovituri cu capul, a ridicat, în repetate rânduri, mâinile deasupra capului și le-a îndreptat, mimând lovituri înspre polițistul local.

Reţine instanţa că din înregistrarea video existentă la dosarul cauzei rezultă că inculpatul a adresat persoanei vătămate amenințări cu acte de violență, urlând către aceasta ,,îți dau de leșini”. De asemenea, aceeaşi filmare relevă că inculpatul strigă că îl va viola pe poliţistul local.

Instanța de apel arată că prima instanţă a dat o calificare juridică corectă faptelor comise de către inculpat și a aplicat pentru infracțiunile, deduse judecății, pedepse judicios individualizate în raport cu criteriile prevăzute de art.74 Cod penal acestea circumscriindu-se standardelor de proporționalitate dintre sancțiune și comportament.

Decizia este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea