ISU ALBA: Campania ,,PROTEJEAZĂ-ŢI VIAŢA ŞI LOCUINŢA!”- Inundaţiile
Experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că inundaţiile au manifestări diferite, neexistând un tipar specific pentru producerea acestora. Mai mulţi factori aduc specificitate acestui fenomen: amplasarea localităţii, bazinul hidrografic, anotimpurile, vegetaţia.
Toate aceste categorii de inundaţii pot pune în pericol comunităţile. De aceea este necesar un comportament adecvat, o reacţie rapidă şi eficientă atât a autorităţilor locale cât şi a cetăţenilor.
Înainte de producerea inundaţiilor,autorităţile locale alarmează populaţia, instituţiile şi operatorii economici despre pericolul existent. Alarmarea se realizează prin semnale acustice sau optice emise cu ajutorul mijloacelor de alarmare şi prin comunicări transmise pe posturile de radiodifuziune şi televiziune centrale şi locale. Semnalele emise de sirenele de alarmare în cazul dezastrelor şi în cazul inundaţiilor:
ALARMA LA DEZASTRE -5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauze de 10 sec între ele.
ÎNCETAREA ALARMEI- sunet continuu, cu durata de 2 minute.
Inspecţia de Prevenire a ISU Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate Celebra carpetă „Răpirea din Serai”, care împodobea în anii comunismului sute de mii de sufragerii din România, a revenit în atenție, iar cei care mai […]