Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 11.000 de apeluri primite prin 112 în primele 6 luni ale anului: Pentru aproape jumătate a fost nevoie de intervenția de urgență a polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

IPJ Alba: Peste 11.000 de apeluri primite prin 112 în primele 6 luni ale anului: Pentru aproape jumătate a fost nevoie de intervenția de urgență a polițiștilor

În primele 6 luni ale anului 2024, în Centrul Operațional al Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Dispeceratul 112, au fost primite, prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență, 11.609  apeluri. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, numărul sesizărilor a crescut cu 1,2%.

În cazul a 268 de apeluri, inițiatorii acestora au revenit. Revenirile au fost făcute, cel mai adesea, în următoarele situații:

-Apelanții au completat cu date, față de apelul inițial;
-Apelanții au revenit cu precizări (de exemplu au fost sesizate furturi, iar ulterior bunul a fost găsit de către proprietar care a anunțat că nu mai este necesară intervenția polițiștilor).
-Sunt și situații în care apelanții revin imediat după primul apel, chiar dacă echipajul de poliție este pe drum, manifestând nerăbdare;
-Totodată, există cazuri în care un incident este semnalat de către mai mulți apelanți;

Citește și: FOTO | Șofer de 22 de ani, din Alba, surprins de polițiști gonind cu 184 km/h pe autostrada A3: Cum l-au ”taxat” oamenii legii

Într-o perioadă de 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean Alba gestionează, în medie, 80 de apeluri primite prin SNUAU 112 în dispeceratul care funcționează în cadrul Centrului Operațional Județean.

Principala preocupare a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în ceea ce privește apelurile prin 112 este realizarea intervenției în timp cât mai redus și respectarea principiului VIAȚA OMULUI PRIMEAZĂ (atât a victimelor, cât și a polițiștilor care fac parte din echipajele care intervin).

Din totalul de 11.609 evenimente sesizate în primul semestru al anului 2024, s-a impus intervenția de urgență a polițiștilor în 45,9% din cazuri, restul semnalărilor fiind non-urgențe.

Cele mai multe intervenții, 62%, au fost realizate în mediul urban, iar restul de 38 % au fost realizate în mediul rural.

Intervenția a fost realizată în mai puțin de 10 minute în 72 % din cazuri. În mai puțin de 2 % din cazuri intervenția a fost realizată în peste 20 de minute, situațiile fiind cauzate de distanțele lungi sau terenul accidentat în care a trebuit realizată.

În primele 6 luni ale anului 2024, peste 140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au asigurat, zilnic, intervenția la cazurile semnalate prin 112.

Dispecerii 112 din cadrul Centrului Operațional Județean preiau apelurile de la Centrul Unic de Apel de Urgență al STS.

După interogarea apelantului pentru obținerea datelor necesare intervenției, acestea sunt  transmise efectivelor din teren, respectând principiul „cel mai aproape de locul producerii evenimentului sesizat intervine”.

Totodată, pentru reducerea timpului de reacție și eficientizarea modului de intervenție, dispecerii din cadrul subunităților ascultă în timp real conversația dintre operatorul 112 din cadrul Centrului Operațional și apelant.

Ulterior, dacă din analiza datelor preliminare referitoare la evenimentul sesizat rezultă că sunt necesare date suplimentare, operatorul 112 poate solicita apelantului detalii.

În situația în care este nevoie de intervenția mai multor patrule, se solicită sprijinul altor echipaje aflate în apropiere, astfel încât să se realizeze o intervenție simultană.

Totodată, în cazul în care intervenția se realizează în zone cu risc la adresa ordinii și siguranței publice, Centrul Operațional Județean va dirija, obligatoriu mai multe echipaje, care vor acționa în același timp.

Viziunea Inspectoratului de Poliție Județean Alba este construită în jurul nevoii de încredere, de securitate și de protecție a cetățeanului, iar în perioada următoare vom continua să acționăm pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, una dintre componentele de bază ale acțiunilor noastre fiind realizarea promptă și corectă a intervențiilor în urma apelurilor prin 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 39 de ani din Sebeș, cercetat de polițiști după ce s-a urcat beat la volan. Avea o alcoolemie de 0,78 mg/l

Bera Larisa

Publicat

în

Bărbat de 39 de ani din Sebeș, cercetat de polițiști după ce s-a urcat beat la volan. Avea o alcoolemie de 0,78 mg/l Un bărbat de 39 de ani din Sebeș, a pus în pericol siguranța traficului rutier. A fost prins de polițiști, conducând mașina, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Citește și: ACCIDENT pe DJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea