Ioan Lazăr (ALDE): Ce părere are Ion Dumitrel de olteanul-scriitor din Caracal care nu mai vrea ”Transilvania jegoasă…”?
Ioan Lazăr, membru al partidului ALDE, s-a arătat revoltat de afirmațiile unui scriitor, originar din Caracal, publicate în Ziua de Cluj.
Ziua de Cluj a redat o scrisoare deschisă a olteanului-scriitor, profund jignitoare la adresa Transilvaniei, în care cerea un referendum privind dezlipirea acestei regiuni de restul României.
Cu această ocazie, Ioan Lazăr dorește să afle și părerea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care ”s-a născut la aproximativ 100 de kilometri de Caracal”.
”Am citit stupefiat un articol în ziarul online Ziua de Cluj în care sunt redate opiniile unui așa zis scriitor din Caracal. Un atac nemaiîntâlnit la adresa Transilvaniei și la locuitorii acestui ținut. Îi spun acestui… că, deși nu sunt pe deplin satisfăcut de performanțele politice și administrative ale lui Boc și ale vestitului grup de la Cluj – Ioan Rus și Vasile Dâncu etc. -, consider, totuși, că de la astfel de atacuri nu este mult până la incendierea simbolului transilvănean aidoma lui Csibi Barna. Îi spun penibilului… că eu sunt născut într-o comună din inima Transilvaniei și am crescut împreună cu unguri, sași și țigani și niciodată nu am avut conflicte pe criterii etnice. Pe acel țigan, ”șase cai”(n.a. devenit celebru în urma unui videoclip), îl cunosc foarte bine, este o persoană harnică. Chiar mie mi-a confecționat jgheaburile și ceternele la locuință. Acel țigan are o gospodărie cu nimic mai prejos decât cele din jurul Caracalului. Poate ar trebui ca domnul Ion Dumitrel, mult alesul președinte al CJ Alba, născut la aproximativ 100 de kilometri de Caracal, să ia atitudine împotriva
declarațiilor incalificabile ale acestui individ. Transilvania a fost și rămâne o casă bună pentru români, unguri, sași, țigani, moldoveni și inclusiv pentru olteni”, a spus Ioan Lazăr.
Redăm mai jos declarațiile olteanului-scriitor preluate de Ziua de Cluj.
”Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta!”, scrie caracaleanul, citat de Ziua de Cluj.
„Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane, violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manualele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor… Îmi bag p…-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească!”, mai scrie acesta, potrivit sursei citate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | Modernizarea infrastructurii rutiere în Sebeș: Stadiul lucrărilor pe străzile Doinei și Moților
FOTO | Modernizarea infrastructurii rutiere în Sebeș: Stadiul lucrărilor pe străzile Doinei și Moților Primarul municipiului Sebeș, a anunțat recent stadiul lucrărilor la proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș. Citește și: FOTO | Reabilitarea Parcului Arini din Sebeș: Spații de joacă, zonă dedicată sportului în aer liber, skatepark, piste de biciclete În prezent, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!
-
Sportacum 4 zile
CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)! „Alb-negrii” s-au împiedicat în derby „de Alba”, ratând primul loc
-
Actualitateacum 3 zile
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitateacum 5 zile
8 noiembrie: Ziua mondială a urbanismului