Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiții de un milion de euro pentru aparatură la Spitalul Municipal din Blaj

Dragoş Suciu

Publicat

în

Rotar01Administrația publică blăjeană cumpără aparatură de circa un milion de euro pentru Spitalul Municipal Blaj, fapt care va asigura un act medical superior pentru cei 50.000 de locuitori pe care îi deservește, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Aparatura va fi achiziționată prin licitație, anul acesta, și va fi plătită în următorii doi ani, a mai spus Rotar.

Decizia a fost luată ca urmare a finalizării anul acesta a celor mai importante proiecte de infrastructură.

”Marile investiții atât de necesare în urmă cu câțiva ani se vor finaliza anul acesta. Vom putea spune din acest punct de vedere că vom avea un oraș la cheie. Împreună cu echipa din Primărie și Consiliul Local am decis să ne îndreptăm așadar atenția spre alte domenii importante ale vieții noastre de zi cu zi. Sănătatea a fost alegerea noastră firească inclusiv datorită siguranței că echipa de conducere a unității spitalicești va maximiza efortul financiar al comunității blăjene”, a afirmat Rotar.

Rotar01Un sector care va primi o atenție specială va fi blocul operator care va fi dotat cu un aparat laparoscopic pentru operații chirurgicale, acesta scurtând durata de spitalizare a bolnavilor.

Managerul Spitalului Municipal Blaj, dr. Mihai Nemeți, a declarat că prin această investiție va ajuta unitatea să țină pasul cu medicina modernă.

”Considerăm că printr-o dotare la nivelul cel mai înalt cu aparatură performantă vom ține pasul atât cu medicina modernă dar și cu alte unități medicale importante din țară în ceea ce privește performanța în îngrijirea medicală, în investigații și tratamente moderne de înalt nivel care să permită pacienților din Blaj și de pe Valea Târnavelor să fie investigați și tratați fără a se deplasa la alte spitale”, a spus dr. Mihai Nemeți.

Dotarea secției de boli interne este de asemenea prioritară urmând a fi instalat un sistem centralizat de modernizare non stop pentru pacienții cu probleme cardiace.

Secția de oftalmologie, care până în prezent putea oferi doar consultații pacienților va beneficia în curând de un tomograf în carența optică și de un laser retinian, ambele asigurând necesarul pentru viitoare investiții chirurgicale.

Investiția în aparatură, realizată din bugetul propriu al Primăriei Municipiului Blaj este egală cu investițiile de care a beneficiat unitatea din partea ministerului în ultimii 20 de ani.

Spitalul Municipal Blaj are în prezent 277 de paturi și funcționează cu opt specialiști. Acesta a fost înființat în anul 1965, iar din 1984 a fost construit un pavilion nou unde în prezent se află și sediul administrativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea