Investitie de aproape 6 milioane lei pentru modernizarea a patru strazi din Cugir si Vinerea
Consiliul Local Cugir a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban privind modernizarea a patru străzi din Cugir și Vinerea(total 2 km) și anume: Șureanu, Dealului, Merilor și Tractoristului, artere pe care deplasarea se desfășoară anevoios, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, datorită deteriorării părții carosabile ca urmare a creșterii circulației în zonă și a lipsei unei îmbrăcăminți rutiere moderne.
Astfel, strada Șureanu și Dealului sunt străzi, nemodernizate, apa pluvială scurgându-se pe carosabil. Pe aceste străzi există rețea de apă potabilă (nereabilitată doar pe strada Surianau), canalizare menajeră, retea de gaz și energie electrică, nu există canalizare pluvială. Nu există trotuare amenajate. Strada Șureanu se intersectează cu strada Mihai Viteazu care este stradă cu îmbrăcăminte din beton asfaltic.
Strada Merilor și Tractoristului sunt străzi care deservesc principalele obiective socio- culturale din zonă: Școala generală cu clasele I-IV Vinerea, Căminul Cultural Vinerea, Biserica Ortodoxă și Cimitirul Ortodox Vinerea, și este principala cale de acces pentru un obiectiv turistic Poiana cu Goruni – unde are loc și festivalul cu același nume.
La ora actuală localitatea Vinerea nu dispune de o rețea de canalizare pluvială la nivelul localității, aceasta fiind în faza de proiectare pe strada Principală (DJ704), astfel apele pluviale produc defecte substanțiale la suprafața de rulare.
In situația actuală strada Merilor și strada Tractoristului prezintă o suprafață de rulare din balast amestecat cu pământ ca urmarea a introducerii rețelei de apă, canalizare menajeră și parțial canalizare pluvială. Nu există trotuare amenajate doar parțial, pietonii circulând pe carosabil, expunându-se permanent riscului de accidente.
Starea avansată de degradare a străzilor care fac obiectul prezentului proiect conduce la lipsa de siguranță în exploatare și punerea în pericol a pietonilor precum și a celorlalți participanți la trafic. Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor circulație auto, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, mărirea gradului de siguranță în exploatare, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și nu în ultimul rând redarea unui ambient plăcut zonei. Valoarea totală a investiţiei: 5.638.823,00lei.
Investiţia este eşalonată pe o perioadă de 9 luni pe parcursul a 2 ani calendaristici.
(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]