Învață cum să te ferești! Cele mai întâlnite metode folosite de escroci și hoții de locuințe
Printre cele mai folosite metode pentru furtul din locuințe se numără cea a „falsului angajat”, când, pentru a pătrunde în casă și distrage atenția proprieatrilor, infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai unor companii de gaz, apă sau electricitate; apoi metoda „deratizare”, sau metoda „străinul”, utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută.
Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare promițând că se vor întoarce.
O altă metodă care face zilnic victime în rândul românilor este cea cunoscută sub numele de “accidentul”. Persoane care se recomandă drept doctori sau avocați, apelează persoane cărora le prezintă o poveste dramatică în care fiul, soțul sau cineva din familie ar fi într-o situație limită, iar pentru a ieși din ea are nevoie urgentă de o sumă importantă de bani.
Escrocii țin și întrețin la telefon victimele cât de mult posibil, de obicei până ce aceștia reușesc să depună în conturile indicate de șarlatani banii solicitați.
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil.
”Solicitaţi-le legitimaţiile de serviciu celor care se prezintă la uşa dumneavoastră şi totodată, contactaţi angajatorul pentru a verifica dacă într-adevăr o astfel de activitate este în derulare”, recomandă polițiștii.
BP
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în recesiune economică. Radu Georgescu: ”Când crești taxele, scade consumul și economia. În perioade dificile economice trebuie să reduci taxele pentru a ajuta populația”
România, în recesiune economică. Radu Georgescu: ”Când crești taxele, scade consumul și economia. În perioade dificile economice trebuie să reduci taxele pentru a ajuta populația” România este deja în recesiune economică, este de părere economistul Radu Georgescu. Acesta spune că atunci ”când crești taxele, scade consumul și economia, iar în perioade dificile economice trebuie să […]
Drumul Expres Tureni, gata de inaugurare: În câteva zile, albaiulienii vor ajunge mai repede la Cluj-Napoca, pe drumul care leagă Autostrada Transilvania de DN1
Drumul Expres Tureni, gata de inaugurare: În câteva zile, albaiulienii vor ajunge mai repede la Cluj-Napoca, pe drumul care leagă Autostrada Transilvania de DN1 Drumul Expres Tureni este gata de inaugurare, după doi ani de lucrări. Conducătorii auto vor avea astfel o legătură directă între Autostrada Transilvania și DN1, în zona Tureni. Lucrările sunt aproape […]
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică”
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică” Consultantul fiscal Dan Schwartz a ținut să-i avertizeze pe guvernanți, după ce Guvernul Bolojan a anunțat creșterea de taxe. Acesta a explicat faptul că „orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut […]