Rămâi conectat

Cultură Educație

Între 1-3 martie, studenții arhitecți se întâlnesc la Alba Iulia. Conferințe și lansarea concursului CASA, ediția 2019 – Programul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Studenții arhitecți din toată țara se întâlnesc la Alba Iulia, în perioada 1 – 3 martie, pentru lansarea celei de-a X-a ediție a concursului CASA.

În prima zi va avea loc lansarea oficială a temei la Casa de Cultură a Studenților, dar și vizita sitului propus pentru proiectul din acest an. În cea de-a doua zi, studenții vor participa la o serie de conferințe despre locuire ca program de arhitectură, cu specialiști din domeniu pentru a-i ghida în elaborarea unei soluții.

”Ideea acestui proiect s-a materializat din inițiativa unor studenți arhitecți care își doreau o competiție comună, bazată pe munca din cadrul atelierelor de proiectare ale anului doi la nivel național. Așadar, capitala a dat startul acestei competiții anuale, prima ediție fiind la București, urmată de Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Sighișoara, Arad, Iași, urmând cea de-a X-a ediție, la Alba Iulia.

În contextul în care, locuirea ca și program de arhitectură reprezintă tema comună a tuturor atelierelor anului doi, concursul abordează tocmai acest aspect. Prin tema propusă, studenții sunt provocați să creeze o micro-comunitate cu spații comune, cât și private, într-un context urban. Aceștia au dat mereu răspunsuri creative, fiind evaluați de un juriu de specialitate și au demonstrat că o singură temă de proiectare poate naște sute de soluții complet diferite ca abordare, datorită interpretării subiective a fiecăruia.

În prezent concursul este unul conceput și organizat de către asociațiile studenților arhitecți din țară: Asociația de la 4 (A4), Asociația Studenților Arhitecți din Cluj Napoca (asta Cluj), Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI) și Asociația studenților de la Mincu.

Sfârșitul de săptămână petrecut la Alba Iulia are drept scop: aprofundarea temei, interacțiunea cu situl propus și înțelegerea contextului, schimbul de experiență între studenți din diferite centre universitare, cât și între studenți și profesioniști din domeniul arhitecturii”, spun organizatorii.

Program:

1 Martie

14:00 – Lansarea temei – Casa de Cultură a Studenților
17:00 – Vizită pe sit

2 Martie

12:00 – Tur ghidat al orașului
16:00 – Conferințe despre locuire – Casa de Cultură a Studenților

Conferențiari:

Dorin Ștefan Adam – fondator birou arhitectură Mânădelucru (originar din Alba)
Sorin Magda – fondator birou arhitectură Atelier Magda (Alba Iulia)
Petra Bodea – arhitect la ADNBA (București)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea