INS: Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au fost de 26,9 milioane în 2017, în creştere cu 6,5%
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în 2017, au fost de 26,9 milioane, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost anul trecut de 12 milioane, în creştere cu 10,4% faţă de anul anterior.
Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în anul 2017 80,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 19,6%.
”În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 72,9% din total turişti străini), iar din aceştia 84,8% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene”, se arată în comunicat.
Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în anul 2017 77,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,8%, ponderi similare cu cele din anul 2016.
”În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,2% din total turişti străini), iar din aceştia 85,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene”, se arată în comunicat.
Durata medie a şederii în anul 2017 a fost de 2,3 zile la turiştii români şi 1,9 zile la turiştii străini.
În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 10,5% (până la 784.200), respectiv cu 11,5% (până la 1,59 milioane), scrie News.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]