Informare METEO: Ploile torențiale și furtunile, ”completate” de caniculă, în următoarele zile

ANM a publicat, miercuri, o informare privind starea vremii în următoarele zile. În intervalul  12 iunie ora 10.00 – 14 iunie, ora 23.00 sunt prognozate temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării, dar și perioade cu averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

”Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, se arată în informarea ANM.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...