Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Informare METEO. Căldura mare în județul Alba. În 3 orașe s-a depășit indicele de confort termic

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Căldura mare în județul Alba. În 3 orașe s-a depășit indicele de confort termic

În 28.07.2019 intre orele 14-15, a fost depasit indicele de confort termic (ITU) pe raza UAT Alba Iulia, Sebes si Cugir.

Indicele de confort termic, numit de meteorologi Indicator de Temperatură și Umiditate (ITU), ne spune cât de sufocantă este vremea. ITU este stabilit pe baza unei formule complexe care conține două variabile: temeratura și umiditatea. Când valoarea ITU este sub 79 de procente, aerul este plăcut și ușor respirabil, însă când ITU depășește 80 de procente, se instalează un risc ridicat de disconfort, aerul fiind irespirabil.

Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate și umiditatea din aer este foarte mare. O umiditate crescută poate face ca un aer cu o temperatura nu foarte ridicată să fie de-a dreptul irespirabil.

Cei mai afectați sunt bătrânii, copii mici și persoanele cu probleme cardio vasculare. Medicii recomandă ca aceștia să stea pe cât posibil în casă și să consume cât mai multe lichide pentru a se hidrata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea