Rămâi conectat

Actualitate

Indemnizaţie de pensionare de 6.300 de euro: Cine ar putea fi beneficiarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Indemnizaţie de pensionare de 6.300 de euro: Cine ar putea fi beneficiarii – proiect

Campania electorală înseamnă nu numai atacuri între principalii actori politici ci și încercarea de a atrage electorat prin promisiuni care mai de care mai atractive. Un astfel de caz este cel petrecut la Camera Deputaților unde, într-un proiect semnat de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD şi neafiliaţi, se promit mii de euro unei anumite categorii de bugetari.

Proiectul prevede o indemnizaţie de pensionare de 6 salarii medii brute pentru profesorii care se pensionează. Condiţia este să aibă minimum 30 de ani vechime în sistem.

Proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, prevede sume de bani pentru profesori, sume prevăzute prin modificarea Legii Educaţiei Naţionale. Concret, pentru cadrele didactice de predare din învăţământul de stat este prevăzută acordarea anuală a două salarii minime brute pentru “dezvoltare personală şi  evoluţie în carieră, precum şi pentru achiziţionarea de materiale didactice şi auxiliare didactice şi curriculare necesare procesului instructiv-educativ”.

Salariul minim brut pe economie este în prezent de 2.080 de lei pe lună, potrivit Ministerului Muncii.

Profesorii care aleg să predea în mediu rural ar primi, potrivit proiectului, o indemnizaţie de instalare în valoare de 3 salarii medii brute pe economie. Suma ar urma să fie plătită în termen de un an de la ocuparea postului prin concurs. Condiţia este să se titularizeze în mediu rural şi să rămână pe acel post în mediu rural “cel puţin 5 ani şcolari efectivi.” Dacă în cei 5 ani îşi schimbă locul de muncă şi pleacă de la sat la oraş, ori dacă se suspendă contractul de muncă sau îşi dă demisia cadrul didactic trebuie să restituie banii încasaţi, pentru perioada cât nu mai predă în mediul rural.

Cea mai mare sumă este prevăzută în proiect pentru profesorii care se pensionează pentru limită de vârstă, dar care au minimum 30 de ani vechime în învăţământ. Indemnizaţia ar urma să fie de 6 salarii medii brute pe economie, adică peste 6.300 de euro la cursul şi salariul actuale, se arată pe edupedu.ro

sursa:capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere sociale 2024: Pragul pentru tichete și medicamentele compensate crește la 2.210 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Vouchere sociale 2024: Pragul pentru tichete și medicamentele compensate crește la 2.210 lei În ședința de Guvern de astăzi, 2 septembrie 2024, premierul Marcel Ciolacu a anunțat noi măsuri pentru toți pensionarii. Concret, va crește pragul pentru tichetele și medicamentele compesate de la 2.000 la 2.210 lei. Măsura vine în ajutorul pensionarilor care ar fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea