Începe judecarea crimei de la Mediaş. Rusu Marius, Otvoş Ovidiu Ioan şi Anghel Paul riscă ani grei de pușcărie

Rusu Marius și Anghel Paul din Alba, alături de Otvos Ovidiu Ioan, din județul Sibiu, vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Instanţa a validat rechizitoriul parchetului privind crima de la Mediaș şi a dispus demararea cercetării judecătoreşti.

După ce Tribunalul Sibiu a respins, iniţial, rechizitoriul în acest dosar, procurorii au completat documentele astfel încât magistratul de cameră preliminară a validat, în 5 iunie, toate actele cauzei.

”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul nr. 36/85/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) . Dispune începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Rusu Marius, Otvoş Ovidiu Ioan şi Anghel Paul, urmând a fi acordat termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se precizează în conţinutul deciziei instanţei de jduecată.

Rusu Marius, cu domiciliul în comuan Bucerdea Grânoasă, a fost trimis în jduecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Anghel Paul, din Alba Iulia, este acuzat de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice prevăzută, iar Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, va fi judecat tot pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Rusu Marius riscă până la 25 de ani de închisoare, iar ceilalţi doi sunt pasibili de pedepse până la 20 de ani.

Crima a avut loc în 13 ianuarie 2019, în zona unui local din Mediaş. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală.

În dosar sunt trei părţi civile persoane fizice, precum şi două persoane juridice. Rusu Marius a fugit imediat după atac, dar a fost prins de poliţiştii din Alba, acasă, în comuna Bucerdea Grânoasă. Toţi trei sunt recidivişti, Rusu Marius fiind eliberat în baza legii privind recursul compensatorui după o condamnare de 13 ani pentru două fapte de tentativă de omor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...