Încep lucrări de 67 de milioane de lei pentru ca Transfăgărăşanul să fie deschis 9 luni pe an
Pe Transfăgărăşan vor începe în acest an lucrări de amploare, astfel încât acest drum să fie închis „maximum trei luni pe an”, valoarea totală a lucrărilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei, a anunţat Dan Şova şi oficialii CNADNR vineri.
Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Mediaş, judeţul Sibiu, că în acest an sunt programate reparaţii ample pe Transfăgărăşan.
„Avem pe DN 7C – Transfăgărăşan – o serie de reparaţii la partea carosabilă, badijonările pe suprafeţele poroase, decolmatări şi desfundări de şanţuri şi rigole. Fireşte că Transfăgărăşanul solicită lucrări mai ample. E vorba despre o serie de lucrări de protecţie care ar putea ajuta ca Transfăgărăşanul să nu mai stea deschis doar patru luni pe an şi să fie deschis mult mai mult timp”, a declarat ministrul Şova.
Directorul regional Braşov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că a fost încheiat deja un contract cu o firmă din Portugalia care va realiza lucrări ample pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, în judeţul Sibiu, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.
„Pe DN 7C avem un contract de lucrări încheiat pentru 67 de milioane de lei, cu foarte multe lucrări. Pe Transfăgărăşan nu se poate lucra decât maxim şase luni pe an, din cauza timpului. Sunt foarte multe lucrări, de la reparaţii de poduri, protecţie a versanţilor împotriva căderilor de pietre, polate pentru avalanşe, construcţii speciale care fac ca avalanşa să treacă peste drum. Prin aceste lucrări s-ar putea să se menţină drumul cât mai mult deschis şi pe perioada iernii”, a declarat Adriana Nicula.
Potrivit acesteia, lucrările pe Transfăgărăşan, în judeţul Sibiu, vor începe în luna iunie şi vor dura 24 de luni de lucru efectiv.
„Lucrările se vor face cu restricţii de circulaţie, Transfăgărăşanul nu va fi închis. Sunt doi ani efectiv de lucru, dar se lucrează doar şase luni pe an, deci, fizic, vor fi cam patru ani. Când se termină lucrările, noi sperăm că se va închide Transfăgărăşanul maxim trei luni pe an”, a precizat Nicula.
Dan Şova şi oficiali ai CNADNR au făcut, vineri, o vizită pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, după care au mers la Mediaş pentru discuţii cu autorităţile locale.
Dan Şova va participa, vineri seară, la manifestări electorale în Mediaş şi Agnita, judeţul Sibiu.
Circulaţia pe Transfăgărăşan este închisă în perioada 1 noiembrie – 1 iulie.
Sursa Gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii