În vacanța de vară peste 200 de elevi au participat la activitățile oferite de Biblioteca ”Liviu Rebreanu” Aiud
În vacanța de vară peste 200 de elevi au participat la activitățile oferite de Biblioteca ”Liviu Rebreanu” Aiud
Biblioteca ”Liviu Rebreanu” Aiud din cadrul Centrului Multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud – Direcție Municipală de Cultură, a reușit să creeze pe tot parcursul vacanței de vară un spațiu inedit de întâlniri educative și culturale.
Colegii de la bibliotecă au deschis seria de activități dedicate celor mai mici dintre noi, sub titlul unui ”Club de lectură”. Elevii participanți s-au familiarizat cu dezbaterea și argumentul, dar și cu lectura interactivă, sub coordonarea doamnei profesor învățător Laura Man. Copiii s-au antrenat în scrieri care mai de care mai creative, au avut parte de lecturi interactive, dar și de mult divertisment și voie bună.
Biblioteca ”Liviu Rebreanu” a oferit copilașilor de la grădinițele din Aiud un excelent spectacol de teatru și animație care a animat sufletele celor mai mici dintre noi la Grădinița cu Program Prelungit numărul 2 din Aiud. ”Personaje din poveste” al trupei ”Cipilici” a fost un eveniment care i-a bucurat tare mult pe simpaticii preșcolari.
Elevii au participat și la un workshop de pictură și inițiere în pictura pe sticlă, sub coordonarea domnului profesor universitar doctor, aiudeanul Marcel Muntean. Copiii au avut parte de minunate ore de cromatică, adevărate ateliere de pictură. Una din temele propuse a fost realizarea de picturi cu orașul nostru, Aiud. Talentul și imaginația s-au împletit cu veselia, cu elanul creator debordant al micilor maeștri.
La bibliotecă, elevii s-au delectat cu cele mai frumoase poezii pe acorduri de chitară, sub coordonarea domnului profesor Marius Moga. S-a recitat, iar copiii au învățat cum poezia poate fi și cântată cu măiestrie, au înțeles mai multe despre versuri, rimă, armonie și muzicalitate.
Cele mai mici dintre eleve s-au întâlnit în această vară la bibliotecă cu doamna Maria Anca, meșter popular și membru al grupului ”Aiudul coase ie”. Copiii și-au însușit tehnici de bază din arta cusutului iei tradiționale românești, astfel că putem spune că tradițiile, obiceiurile și datinile acestei arte sunt pe mâini bune și talentate.
Peste 200 de elevi au avut parte de o vacanță altfel, copii care au ales să-și investească timpul liber pentru a învăța lucruri noi, reușind astfel, prin activitățile educative diverse să-și deschidă apetitul înspre lectură și cunoaștere.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | ,,Sus la `naltul Cerului” – concert de colinde la Ocna Mureș: Șase coruri au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului organizat de Asociația Corală Doruleț
,,Sus la `naltul Cerului” – concert de colinde la Ocna Mureș: Șase coruri au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului organizat de Asociația Corală Doruleț La a treia ediție a concertului de colinde organizat de Asociația Corală Doruleț din Ocna Mureș au participat șase coruri: Corul Doruleț, Corul Astra din Câmpia Turzii, Corul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 ore
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui