În ce situații NU se vor ridica mașinile parcate neregulamentar la Alba Iulia: Tarifele operațiunilor de ridicare, transport și depozitare
În ce situații NU se vor ridica mașinile parcate neregulamentar la Alba Iulia: Tarifele operațiunilor de ridicare, transport și depozitare
Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat, în cadrul ședinței de luni, 30 ianuarie, aprobarea Regulamentului privind activitățile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza Municipiului Alba Iulia, precum și aprobarea tarifelor aplicabile acestor activități.
Activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor constituie serviciu public și se realizează pe durata a 24 de ore, de către personalul specializat și anume desemnat din cadrul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia.
Polțiștii locali vor efectua planșe foto / înregistrări video cu ajutorul mijloacelor aflate în dotare, consemnând starea de fapt în procesul – verbal de constatare a contravenției și dispun, în scris, aplicarea măsurii tehnico – administrative de ridicare a vehiculului, prin completarea Dispoziției de ridicare.
După ridicarea vehiculului, agentul constatator va comunica prin orice mijloc și în cel mai scurt timp dispeceratului poliției locale, care la rândul său va comunica IPJ Alba, date referitoare la vehiculul ridicat, locul de unde a fost ridicat și locul unde a fost depozitat.
Compartimentul Circulația pe Drumurile Publice din cadrul Serviciului Poliția Locală, va ține evidența vehiculelor ridicate. Pe toată perioada de desfășurare a operațiunii de ridicare, la locul constatării faptei, se va afla un agent constatator.
Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă existența altor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico – administrative.
De asemenea nu se dispune ridicarea sau, dacă a fost dispusă, nu se mai execută, dacă există indicii temeinice că operațiunea de ridicare nu se poate desfășura, din anumite motive, în condiții optime de siguranță, menționându-se în dispoziția de ridicare motivul care a condus la luarea acestei măsuri.
Transportul la locul de depozitare nu se mai execută, dacă până la inițierea acestuia, proprietarul / utilizatorul vehiculului se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare, urmând ca pe baza cererii de restituire și a procesului verbal de restituire a vehiculului, să-i fie eliberat vehiculul la locul constatării.
Tarifele practicate pentru operațiunilor de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor care ocupă domeniul public al municipiului Alba lulia, începând cu anul 2022, sunt următoarele:
. 220 lei / vehicul plus TVA pentru operațiunea de ridicare;
. 130 lei / vehicul plus TVA pentru operațiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării la locul de depozitare;
Pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate:
– 30 lei/vehicul plus TVA pentru primele 24 de ore de depozitare;
– 45 lei/vehicul/zi plus TVA pentru perioade mai mari de 24 de ore.
Tariful pentru depozitarea vehiculeleor se va percepe începând cu ora 00°° a zilei următoare ridicării vehiculului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Accident MORTAL pe DN 75, la Lupșa: Șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Bărbatul DECEDAT a fost găsit în șanț
Accident MORTAL pe DN 75, la Lupșa: Șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Bărbatul DECEDAT a fost găsit în șanț Un accident mortal a avut loc vineri seara la Lupșa, în județul Alba. Șoferul vinovat a fugit de la fața locului. Citește și: ACCIDENT rutier la Sebeșel: O vârstnică din Alba a ajuns […]