Rămâi conectat

Monden-Clubbing

În 3-5 februarie, ZILE EXPLOZIVE pe pârtia Vârtop, lângă Arieșeni. Concerte cu Daniela Gyorfi și Lidia Buble, concursuri, spectacole pe zăpadă și focuri de artificii, la ”Serbările Zăpezii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest week-end, lângă Arieșeni, pe pârtia Vârtop, de pe raza județului Bihor, se vor desfășura Serbările Zăpezii 2017. Serbările se vor desfășura în perioada 3-5 februarie, la Vârtop, Nucet, la pârtia Piatra Grăitoare, în organizarea Primăriei Nucet, a Consiliul Local Nucet, a Consiliului Județean Bihor, a Direcției Județene de Sport și Tineret Bihor, în parteneriat cu: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Nucet, Agenția de management al destinației Bihor și Salvamont Salvaspeo Bihor.

Vineri, 3 februarie, în prima zi, organizatorii au pregătit mai multe surprize, iar atmosfera va fi „încălzită” de DJ. Nu vor absenta din program „skipass-ul” gratuit și concursuri, lângă un pahar de vin fiert. Sâmbătă, dis-de-dimineață, vor avea loc înscrierile pentru concursurile de schi alpin și snowboard, organizate de Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor în colaborare cu Salvamont Salvaspeo Bihor și cu Decathlon, care va oferi premii în materiale sportive.

Concursurile de schi se vor desfășura pe categorii de vârstă: ciclul primar, categoria 11-16 ani și Open, atât la feminin cât și la masculin. În concursul de snowboard vor fi premiați cei mai rapizi concurenți, la două categorii: open feminin, respectiv masculin.

Festivitatea de premiere va avea loc înaintea concertelor în aer liber, care vor debuta la ora 17:30, cu doi dintre artiștii din zonă: Lumy, respectiv Sherby, pentru ca apoi să urce pe scenă finalista din 2016 a concursului TV Next Star, Larisa Oneț. Party Band și Jessie vor cânta în deschiderea mult așteptatelor concerte ce vor fi susținute de Daniela Gyorfi și Lidia Buble.

Seara de sâmbătă se va încheia cu tradiționala coborâre cu torțe a profesioniștilor de la Salvamont Salvaspeo Bihor și cu un spectaculos foc de artificii. Duminică, spectacolul va fi deschis de o voce tânără a folclorului autohton, Octavia Blaga, pentru ca apoi să urce pe scenă reprezentanții renumitului Ansamblu Crișana. Aurel Tămaș și formația sa vor întreține atmosfera cu șlagăre celebre, iar cea de-a treia zi de manifestări se va încheia odată cu concertul susținut de interpreții de folclor ”Generalul” Florin Ionaș și Diana Selagea.

Primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj, a declarat anterior pentru Ziarul ”Unirea” că administrația locală a renunțat să se mai implice în organizarea tradiționalelor manifestări ”Serbările Zăpezii”. Festivitatea se desfășura, până acum aproape trei ani, în week-endul din preajma zilei de Sfântul Valentin și era un bun prilej de a atrage turiștii și de a crește gradul de ocupare a pensiunilor din regiune.”Nu le mai fac de ani de zile și nu este vorba de bani. De fiecare dată, în fiecare an, am avut parte numai de reclamații, pentru că așa sunt oamenii. Noi aveam bani, de fiecare dată, nu așteptam sprijin de la județ. Ideea a fost următoarea: de fiecare dată, de Sfântul Valentin, ne străduiam să aducem tineri, turiști, să umplem pensiunile. Aveau încasări destul de mari. Dar, deocamdată nu mai organizăm nimic. Așa e în România… ”.

FOTO: arieseni.pro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea