Rămâi conectat

Cultură Educație

În 22 și 24 noiembrie, ultimele seri de teatru cu ”Skepsis” din Stagiunea 2016. Spectacole ” Întâlnire prin Corespondenţă” și ”Zamolxe – mister păgân”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

serile-skepsis-2”Serile Skepsis” este un eveniment tradiţional în programul propus în fiecare an de Grupul Skepsis spectactorilor. Acesta reuneşte de obicei două spectacole atractive din repertoriul grupului.

În acest final de an, Serile Skepsis reprezintă punctual final al proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, propunând publicului două spectacole inedite prin specificul lor, ambele purtând amprenta abordării cu Skepsis.

afis-intalnire-prin-corespondentaAşadar, grupul Skepsis vă oferă marţi, 22 noiembrie.2016, ora 19.00, la casa de Cultură a Studenţilor, spectacolul Întâlnire prin Corespondenţă, după Eric Emmanuel-Schmitt, cunoscut dramaturg, scriitor şi regizor de film. Piesele sale de teatru sunt considerate lucrări de referinţă şi sunt prezentate în toată lumea bucurându-se de o largă popularitate. Înţelepţii spun că nimic nu este întâmplător în lume, nici măcar o întrebare nu se naşte la întâmplare, ci exact atunci când trebuie pentru a genera o revelaţie.  Un spectacol, o întâlnire aparent întâmplătoare, dar care se dovedeşte treptat a fi un providenţială pentru personajele implicate. Ce înseamnă a iubi cu adevărat? Există un echilibru în lupta dintre nevoile noastre egoiste şi nevoia de a dărui necondiţionat?… Iată doar câteva întrebări care ne provoacă să urmăm un drum sau altul urmărind aceeaşi destinaţie..

Joi, 24 noiembrie 2016, vă invită la premiera spectacolului Zamolxe – mister păgân bazat pe piesa zamolxede teatru cu acelaşi titlu semnată de Lucian Blaga. Un teatru de mister, cu caracter mistic, reflectând natura profundă a autorului. Teatrul lui Blaga nu este unul facil, textele sale fiind încărcate de idei şi semnificaţii care provoacă actorii şi publicul la o călătorie interioară, în căutarea adevărului care transcende realitatea. ”Vă propunem să fiţi martori la o poveste care se desfăşoară treptat, în episoade… o poveste despre adevăr, despre credinţă şi încercările ei, despre putere şi conflict, în atmosfera de mister a unor timpuri imemoriale… urmând paşii lui Zamolxe”, transmite Skepsis.

Biletele – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari), pot fi găsite începând de luni, 21.11.2016, la secretariatul Casei de Cutură a Studenţilor, între orele 10.00 – 15.00 sau la intrare. Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul următor.

Evenimentul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la dinamizarea viaţii sale socioculturale. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea