Rămâi conectat

Politică Administrație

Hotărârea Consiliului Local Lupșa privind demiterea viceprimarului Radu Penciu din funcție, anulată de Tribunalul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Instituția Prefectului Alba a câștigat prima etapă a procesului cu Consiliul Local al comunei Lupșa în ceea ce privește anularea unei hotărâri din iulie 2017, prin care a fost schimbat din funcție viceprimarul Radu Penciu. Decizia a fost pronunțată în 23 ianuarie 2019 și poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

”Admite acţiunea în contencios administrativ precizată, exercitată de reclamantul Prefectul Judeţului Alba în contradictoriu cu pârâtul: Consiliul Lcal al comunei Lupşa şi în consecinţă: Anulează Hotărârea Consiliului Local Lupşa, nr. 60/27.07.2018, privind schimbarea din funcţia de viceprimar al comunei Lupşa, a domnului Penciu Ioan Radu. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul și motivele de recurs se depun la Tribunalul Alba, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică azi, 23.01.2019”, se precizează în dispozitivul deciziei instanței de judecată.

Scandalul de la Primăria Lupşa a izbucnit în luna iulie a anului trecut. Consiliul local a adoptat în 28 iulie 2018 o hotărâre prin care viceprimarului Radu Penciu (ALDE) a fost demis din funcție. Din cei 13 consilieri locali din Lupşa, au votat pentru schimbarea viceprimarului 10 consilieri, unul s-a opus, iar doi şi-au anulat votul. În principal, voturile au fost exprimate de consilierii PSD şi PNL, înţelegerea fiind ca postul să fie ocupat în continuare de un reprezentant al liberalilor.

Radu Penciu a afirmat că a fost schimbat ilegal din funcţie şi că motivele invocate de consilieri nu sunt reale şi nu pot determina o astfel de decizie. În procesul verbal al şedinţei Consiliului local din 27 iulie 2018 apar mai multe afirmaţii ale unor consilieri locali care îi reproşează viceprimarului, înainte de vot, că nu s-a ocupat, de exemplu, de repararea unei punţi peste râul Arieş la Valea Lupşii, că nu a folosit banii din fondul de rulment sau că a ”tăiat” ajutorul social unei femei ”amărâte”, acuzații respinse de către viceprimar.

Unii consilieri au invocat şi un aşa-zis ”troc” încheiat după alegerile din 2016, potrivit căruia reprezentantul ALDE trebuia să ocupe funcţia de viceprimar doi ani, iar un reprezentant PNL, următorii doi ani. Cererea Instituției Prefectului de anulare a hotărârii Consiliului local a fost înregistrată în 21 august 2018, dată de la care au fost și suspendate efectele acesteia, astfel încât viceprimarul a revenit în funcție.

Ulterior, acesta a preluat timp de circa două luni și atribuțiile de primar al comunei, ca urmare a problemelor de ”integritate” pe care le are primarul Dănuț Bârzan (PSD). Viceprimarul a contestat, la rândul său, hotărârea Consiliului local, procesul fiind în derulare la Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea